Yuri Cortez, posljednjih dana jedan od najpoznatijih svjetskih fotografa, stiže na odmor u Hrvatsku. Corteza su tijekom proslave pogotka Marija Mandžukića, koji je Hrvatsku odveo u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, ‘Vatreni’ srušili na tlo zajedno sa stolicom i opremom. Cortez je bio spreman i na taj scenarij, te su nastale neke od najboljih fotografija slavlja sa SP-a.

Hrvatska turistička zajednica pozvala je fotoreportera Angence France-Pressa da zajedno sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku, a učinit će to krajem kolovoza ili u prvom tjednu rujna ove godine, izvijestili su na služđbenim stranicama HTZ-a.

“Gotovo svako veliko međunarodno natjecanje obilježi neka zanimljiva anegdota, a ono što je obilježilo ovo Svjetsko prvenstvo je slavlje hrvatskih nogometaša usred kojeg se slučajno našao i Yuri, koji je to sve zabilježio svojim fotoaparatom napravivši najoriginalnije, najspontanije i siguran sam najsimpatičnije fotografije prvenstva. Slike slavlja obišle su cijeli svijet koji je tom prilikom, osim vatrenog slavlja, vidio ljubaznost i obazrivost naših igrača. Hrvatska je prelijepa zemlja srdačnih i ljubaznih domaćina, a sretni smo što je Yuri prihvatio naš poziv te će se u to imati prilike i osobno uvjeriti”, rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

“Poziv ovakve vrste se ne odbija. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom za koju sam zdušno navijao u finalu”, rekao je, pak, Cortez koji će tijekom boravka iu Hrvatskoj posjetiti Zagreb, kontinentalnu Hrvatsku i jadransku obau.

Komentiraj