HVS

Fotogalerija sa svečane dodjele medalja na Europskom vaterpolskom prvenstvu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončano odličje na Europskom prvrenstvu svladavši Italiju s 10-8, piše hvs.hr.

Hrvatskoj je to prva europska medalja nakon osam godina. Na Europskom prvenstvu 2010. godine u gradu Zagrebu ‘Barakude’ su osvojile zlato, a u talijanskoj Firenci 1999. i slovenskom Kranju 2003. godine, naši vaterpolisti su osvojili srebro.

‘Barakude’ su četiri puta gubili dvoboj za brončano odličje na Europskom prvenstvu, no u španjolskom gradu Barceloni je toj negativnoj seriji došao kraj.

Hrvatska je protiv Italije snažno ušla u utakmicu (prvu četvrtinu je dobila s 4-0), pokazala je igru s maštovitim rješenjima u napadu te čvrstom obranom.

U drugoj četvrtini nisu uspjeli sačuvati prednost, na poluvrijeme se otišlo s dva gola prednosti. Treća četvrtina je opet završila s velika četiri gola prednosti.

Zadnja četvrtina je počela s 9-6, a Lončar četiri i pol minuta prije kraja postiže gol za 10-6, prednost koju Talijani više nisu mogli stići…

Loren Fatović: “Stvarno smo odigrali vrhunski od početka utakmice. Imali smo dosta igrača manje, što smo znali da će biti tako, pa smo se znali i obrambeno postaviti. Obrana je, mislim, odlučila, ne napad”.

Ante Vukičević: “Zaustavili smo njihov pokušaj da se vrate u utakmicu. Bijač je opet bio izvrstan, mi smo kontrolirali utakmicu, a eto, ono o čemu smo govorili, proigrali su – točnije, uništili su ih – naši ljevaci. Lončar, naravno… Fantastičan, kao i Vrlić. Ne, ovo je stvarno bilo besprijekorno. Nema se što reći”.

Marko Bijač: “Uspjeli smo se dići nakon onog poraza u polufinalu. Odigrali smo još jednu iznimno kvalitetnu utakmicu i nadigrali Italiju u svim dijelovima igre te napokon osvojili tu europsku medalju, koja nam je izmicala osam zadnjih godina”.

Komentiraj