HNK Ivana Pl. Zajca

FOTO: ZRINJSKI Kristina i Robert Kolar prvi put supružnici i na opernoj sceni

Iako su i ranije dijelili scenu, riječki operni prvaci, supružnici Kristina i Robert Kolar, u srijedu 17. listopada će prvi put u karijeri biti supružnici i na sceni.

Premijerna izvedba Zajčeve opere ‘Nikola Šubić Zrinjski’ pod ravnanjem maestra Villea Matvejeffa i u režiji Dore Ruždjak Podolski, u riječkom HNK Ivana pl. Zajca bit će prigoda kada će supružnici postati i supružnicima na pozornici: Robert Kolar u naslovnoj ulozi, ulozi Nikole Šubića Zrinjskog, a Kristina Kolar u ulozi njegove žene Eve.

“Redateljica je u svojoj režiji, ženskim likovima, likovima supruge Eve i kćeri Jelene, dala na važnosti te istaknula i zaokružila njihove priče.  Iako preferiram tradicionalne inscenacije, Dora me u potpunosti uvjerila u svoju režiju. Ponešto je drugačije je od onoga što smo navikli gledati, ali jako lijepo i logično. Uživam u ovoj ulozi Eve”, kazala je Kristina Kolar, prvakinja riječkog HNK koja je posljednjih godina redovna gošća europskih i svjetskih opernih pozornica.

Anamarija Knego će u ulozi Jelene nastupiti prvi put i to kao prvakinja Opere. Novost jeda se riječkoj Operi, kao njen prvak, pridružio i dosadašnji stalni gost, slovenski tenor Aljaž Farasin koji će se pojaviti u ulozi Lovre Juranića.

U ulozi Zrinjskoga pojavljivat će se i Ivan Šimatović, a ulogu Eve pjevat će i Olga Kaminska, Jelenu Vanja Zelčić, a Lovru Juranića Marko Fortunato.  U ulozi Sulejmana Velikog izmijenjivat će se Luka Ortar i Slavko Sekulić, u ulozi Mehmeda Sokolovića Giorgio Christian Surian i Davor Lešić, u ulozi Levija Dario Bercich i Voljen Grbac. Gašpara Alapića tumačit će Marijan Padavić, a Vuka Paprutovića Martin Marić.

Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović,oblikovatelj svjetla Elvis Butković, a za scenski pokret zadužena je Ivana Kalc. U izvedbi sudjeluju orkestar i zbor riječke Opere.

Reprize opere na programu riječkog “Zajca“ su 19, 20, 22, 23. i 24. listopada.

Komentiraj