Zoološki vrt je i ove godine u suradnji s agencijom PaPRika organizirao poseban program ‘Zima oko svijeta’ koji će se održati od 4. do 15. siječnja 2017. godine u trajanju od 11 do 15 sati.

Bit će ovo prava avantura u kojoj ćemo upoznati razna područja planeta Zemlje, vrste koje tamo žive i kako su se prilagodile, ali i doći u kontakt sa živim životinjama tih područja i to sve u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Zima nam je stigla! Jutarnje temperature su u debelom minusu i prije polaska u školu ili na posao moramo se dobro ‘zabundati’ kako bi nam bilo toplo. Mi ljudi smo vrlo snalažljiva vrsta te nam je lako dodati još jedan sloj odjeće ako su temperature ispod nule. Ili ćemo jednostavno ostati kod kuće s toplim čajem u ruci gdje nam vremenski uvjeti ne mogu nauditi.

No, što je sa životinjama koje čitav svoj život provode na otvorenom, a dolaskom zime ‘zubato sunce’ sve više ‘grize’? Bez brige, životinje koje žive na područjima na kojima su zime ozbiljne imaju i vrlo dobre ‘odjevne predmete’ koji po potrebi rastu. Krzna i toplo perje zaštitit će ove životinje od hladnoće, ali ima i onih koje nemaju ovakvu zaštitu i koje se teško nose s hladnoćom. Odgovor je da zima nije ista u svim dijelovima svijeta.

Neke životinje se nikada ne susretnu s niskim temperaturama. Ovo je i glavna ideja programa ‘Zima oko svijeta’ na kojemu ćete moći saznati kako zima izgleda u nekim drugim krajevima svijeta.

Očekuju vas voditelji, interaktivna izložba koja je postavljena u šet šatora i dva edukacijska centra, neobični preparati i mnoštvo zabave…

Komentiraj