FOTO: Završio prvi vikend 192. Samoborskog fašnika

Edin Tuzlak/ KLINKA PR

Nakon dva snježna dana, nedjeljno jutro osvanulo je bez vremenskih neprilika, a samim time i broj posjetitelja 192. Samoborskog fašnika je rastao iz sata u sat, a svoj vrhunac doživio tijekom povorki mjesnih odbora.

Nedjeljno jutro na Fašniku obilježila su djeca. Publici su se nešto iza 10 sati na glavnoj fašničkoj pozornici, pjesmom predstavili Dječji zbor Arija i Dječji zbor Samoborček koji su svojim nastupima i otvorili treći dan fašnika. Nakon raspjevanog jutra, od 11 sati došao je red i na prve maskirane priče i povorke dječjih vrtića koji su vrijedno izrađivali i pripremali svoje maske kako bi se predstavili u najboljem svjetlu.

Publici i posjetiteljima su se kroz povorke predstavili: Dječji vrtić Grigor Vitez, Dječji vrtić Potočić, Dječji vrtić Mali prijatelj, Dječji vrtić Osmijeh, Dječji grad, Dječji vrtić Izvor te gostujuća grupa iz Bjelovara Dječji vrtić Osmijeh.

Ove povorke ponovo su pokazale koliko kreativne i maštovite mogu biti dječje ruke te kako Fašnik iz najmlađih uvijek izvlači samo najbolje. Posjetitelji su mogli uživati u odličnim plesnim koreografijama, iskrenim dječjim osmijesima te raznobojnim i razigranim maskama.

Vrhunac nedjeljnog Fašnika bio je u 15 sati kada su krenule povorke mjesnih odbora koja se tradicionalno održava na fašničku nedjelju. Mjesni odbori ponovo su oduševili sve prisutne, a svojim odličnim igrokazima na glavnoj fašničkoj pozornici humorom i satirom nasmijali su i razveselili sve posjetitelje. Što su i kako se pripremili za ovogodišnji Fašnik, prve fašničke nedjelje pokazali su: Mjesni odbor Konščica, Mjesni odbor Pavučnjak i Mjesni odbor Rude.

Uz povorku mjesnih odbora treći dan obilježio je bogat popodnevni program, ispunjen dobrom zabavom i sadržajima za sve generacije. Tako se između ostalih održala vrlo zanimljiva regata kapetana vrtića i škola u suradnji s Udrugom Pozitiva – ‘Za sračiće na pariće’, nastupi Plesnog kluba Balans i benda ‘Od sumraka do zore’.

Na glavnoj pozornici održavao se i tradicionalni izbor najboljih maski, a pjesmom je sve zaokružio bend ‘Fakini’. Dok su odrasli uživali u svom programu jednako zanimljivo bilo je i na Trgu Srakinih mališana koji je cijeli dan bio ispunjen smijehom, plesom i igrom najmlađih gostiju 192. Samoborskog fašnika.

Komentiraj