facebook.com

FOTO: Zdravo ljeto u hotelu Arcotelu Allegra

Vodeći se mišlju kako obrok uvijek treba biti kvalitetan i ukusan saveznik zdravlja i energije, poznati ambasador zdravog načina života Mario Valetić i glavni kuhar Hotela Arcotel Allegra, Ivan Simončić, ovoga su ljeta nadmašili same sebe u igri s okusima.

Losos, tuna, piletina, biftek i ramsteak ukomponirani s basmati rižom, batatom, mladim špinatom, crnim vinom… ukusne, zdrave i lagane složene salate s bazom od sezonskog povrća i kao grand finale pravi domaći kolač od jabuka i griza, čokoladna torta sa šumskim voćem ili lagani tiramisu – ljeto u gradu nikada nije bilo ovako ukusno. Tu su i signature kokteli inspirirani bojama, mirisima i okusima ljeta; zdravi i osvježavajući napitci idealni za ljetne vrućine…

Zdrava jela su već nekoliko godina sastavni dio ponude Restorana Radicchio, a od prošle godine bogatija je i za novi Healthy Fitness jelovnik prožet laganim i hranjivim obrocima, jelima karakterističnim za vegansku kuhinju i smoothie napitcima – sve uz dodatak tzv. super namirnica.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da u svojim jelima, a u sklopu ARCOTELove akcije održivosti, koristimo namirnice isključivo regionalnih dobavljača te time doprinosimo borbi za očuvanje okoliša”, istaknula je Liljana Mikić, generalna menadžerica hotela.

A što popiti nakon ručka ili večere? Zašto se ne počastiti zaista posebnim koktelom? Jedino u Joe’s baru možete isprobati signature koktele iz nove, ljetne koktel karte, autorski rad barmenskog virtuoza Ivana Mandarića, inspirane ljetnim šarenilom boja i ukrašene malim jestivim cvjetnim aranžmanima.

Hotel Arcotel Allegra donosi vam recept za uživanje u toplim ljetnim večerima:

SAVRŠENA SALATA OD LUBENICE

Sastojci: Lubenica narezana na kockice, jedan krastavac, par manjih rotkvica, mladi luk, sitno nasjeckana menta.

Postupak: Sve sastojke je potrebno izmiješati, dodati malo limunovog soka, par kapi maslinovog ulja i začiniti po želji. Za jaču varijantu možete dodati tanko narezani pršut

Facebook fan page
http://www.arcotelhotels.com/hr/allegra_hotel_zagreb/

Komentiraj