Vinkovčanka Magdalena Brkić osvojila je visoko šesto mjesto na svjetskom izboru Miss Tourism World 2017 koji se održao u dalekoj Maleziji na kojem je pobijedila Miss Kolumbije.

Prvom pratiljom proglašena je Miss Perua, drugom Miss Srbije dok su se još u Top5 plasirale missice Malezije i Mongolije. Između pedesetijedne natjecateljice iz cijelog svijeta Magdalenino šesto mjesto uistinu je sjajan rezultat.

Magdalena Brkić je otputovala u Maleziju sa vlasnikom licence za Hrvatsku, Borisom Kosmačem, koji je ujedno i član organizacijskog odbora ovog svjetskog izbora i jedini Hrvat koji već godinama radi organizaciju jednog svjetskog natjecanja ljepote. Uspjeh Hrvatice na izboru svakako je izvrsna turistička promocija za našu zemlju, a kako je naša Miss promovirala ljepote Vinkovaca i Hrvatske pogledajte u video prilogu koji je osvojio visoko treće mjesto kao najbolji turistički video. Promotivni video prikazuje ljepote naše zemlje uz glazbenu podlogu violončelistice Ane Rucner.

Posljednje dane u Maleziji Magdalena Brkić je provela uvježbavajući koreografiju te se pripremala za veliko finale. Oko šminkanja pomogli savjeti stilista Avona, čije je zaštitno lice te ideje Top stila kako napraviti frizure za različite odjevne kombinacije. Ivana Bilić za Royal Bride izradila je elegantnu večernju haljinu boje crvenog vina, a nacionalni kostim za Valens izradila je Andrijana Subotić Pjajčik. Koktel haljina dizajnerice Grete Gudelj bila je zapažena i na gala modnoj reviji uoči izbora. Sve natjecateljice imale su i predstavljanje u kupaćim kostimima za koje je Magdalena odabrala bijeli Pletix bikini.

U priopćenju se ističe kako Boris Kosmač planira ovaj svjetski izbor dovesti u Republiku Hrvatsku što prije.

Komentiraj