FOTO: VIDEO: Uskoro starta četvrti po redu Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017

I ove godine vozi se najljepši i najtiši rally na svijetu.

Četvrti po redu, međunarodni Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017 starta tradicionalno u istarskom Gradu Rovinju, dana 31. svibnja i traje do 7. lipnja, s ciljem u Gradu Zagrebu.

Čak osam dana vožnje rutom dugom 1 300 km kroz predivne krajolike vodi preko pet otoka i šest nacionalnih parkova uz mnoštvo atrakcija na ruti, službenoj Zelenoj električnoj magistrali.

Jedinstveni turistički proizvod s električnim jurilicama na kojem sudjeluju i trenutno najbrži automobili na svijetu poput Tesla P100D modela, obići će ove godine neke od najatraktivnijih lokacija diljem Lijepe Naše.

Poreč, Rovinj, Hum, Kringa, Beram, Vodnjan, Pula, Brijuni, Opatija, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenica, Zadar (Pozdrav suncu i Morske orgulje), Šibenik, Krka, Vransko jezero, Split, Smiljan, Plitvička jezera i Zagreb – neke su od zaustavnih točaka ovogodišnjeg relija, a vlasnici vozila, sve odreda stranci, uživat će u adrenalinskim utrkama na čak tri lokacije – Mali Lošinj, Split i Zagreb.

Nijedna točka na ruti nije odabrana slučajno, već je cilj bio pokazati ono najbolje što Hrvatska nudi od svoje gastro ponude, prirodnih ljepota i kulturne baštine.

Cilj je na glavnom gradskom Trgu bana Jelačića u Zagrebu u noćnim satima, gdje se narednog dana održava speed race i ceremonija proglašenje pobjednika.

Šestdeset timova, najvećim dijelom vozači Tesla vozila iz čitavog svijeta, su se već i sprijateljili ili stvorili poslovne kontakte. Najveći broj sudionika tradicionalno dolazi iz Njemačke i Austrije te ove godine i iz Emirata, Norveške, Belgije, Amerike, Finske, Francuske, Belgije, Švicarske, Slovenije, Škotske i Kanade.

Kvalitetu projekta je, još prije tri godine, LA Times nahvalio u čak tri svoja izdanja…

“Mi uistinu povezujemo ljude i projekte, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo organizator najljepšeg relija ovakve vrste na svijetu”, rekla je organizatorica Tina Kolovrat.

Podrobnije informacije o reliju potražite na www.nikolateslaevrally.com.hr.

Komentiraj