Tonči Huljić i bend Madre Badessa predstavili su novi zajednički album ‘Tipo Primitivo/Piano Primitivo’ u kultnom zagrebačkom Kinu Grič.

Radi se o dvostrukom albumu koji donosi: ‘Tipo Primitivo’ – koji čine pjesme u prepoznatljivom ritmu Madre Badesse, dok su na ‘Piano Primitivu’ – pjesme izvedene samo uz klavir.

“Napravio sam dvostruki album, jer sam htio da se osjeti ta emocija pjesme, a ona najviše dolazi do izražaja kad je u samom nastajanju i izvodi se samo uz klavir. Krenuo sam tako raditi i tu drugu verziju bez aranžmana i dogodila se čarolija. To će svi moći osjetiti”, rekao je na promociji Tonči Huljić.

Za pjesme su snimljeni i video spotovi koji su danas premijerno prikazani gostima promocije na velikom platnu Kina Grič. Spotove je osmislio i režirao novi suradnik – Rino Barbir. Snimanja su trajala 11 dana u tri studija, na tri scenografije, plus eksterijeri. Cijelu priču prate i profesionalni glumci HNK Split i Gradskog kazališta mladih Split.

Za potrebe snimanja video spota za pjesmu ‘Pošteno’, iako godinama prepoznatljiv po podužoj frizuri s kovrčama, Tonči Huljić potpuno je obrijao glavu te je ukrasio tetovažama.

“Tek sam danas pogledao sve spotove ovako u komadu i to još na velikom platnu. Primjećujem da u njima, osim što ima jako puno vedrine i veselja, ima i puno realnosti u kojoj živimo. Ja nisam tip za ljubavne pjesme, jer u tome ne bih mogao biti realističan, već sam se uhvatio malo politike i tog vremena u kojem živimo, ali sa svojim prepoznatljivim ironičnim i ciničnim odmakom. Nikad se ne bi bavio politikom, ja sam čovjek koji ne može više ništa mijenjati, ali vjerujem u mlade generacije da oni hoće”, rekao je Tonči Huljić.

Tekstove pjesama s albuma potpisuje Vjekoslava Huljić, glazbu Tonči Huljić, koji je zajedno s Dušanom Vasićem radio i aranžmane.

Ostali video spotovi će biti ‘pušteni’ na YouTubeu sljedeći ponedjeljak.

Dodajmo, kako Tonči Huljić putuje u Peking na medijsku konferenciju Maksima Mrvice, gdje će biti najavljena turneja kroz Kinu i Aziju 2018. godine te premijera nove skladbe ‘Silk Road’ koja najavljuje početak izgradnje najveće autoceste na svijetu.

Komentiraj