FOTO: VIDEO: Samsung HMD Odyssey predstavlja ultimativno Windows iskustvo mješovite stvarnosti

samsung.com

Tvrtka Samsung Electronics je u partnerstvu s tvrtkom Microsoft predstavila Samsung HMD Odyssey – uređaj s najuzbudljivijim Windows iskustvom za mješovitu stvarnost (MR).

Uređaj se brzo i lako podešava te pruža vrhunsko iskustvo virtualne stvarnosti sa superiornom kvalitetom slike i zaslonom najviše rezolucije.

“Samsung HMD Odyssey je uređaj visokih performansi koji, poput svih naših proizvoda, pruža značajnu inovaciju životima naših korisnika. Dizajniran u partnerstvu s Microsoftom, Samsung HMD Odyssey korisnicima otkriva najnovije granice Windows mješovite stvarnosti, koja ih uvodi u vodeće novo iskustvo virtualne stvarnosti u industriji”, rekao je YG Choi, viši potpredsjednik Odjela PC Business Team tvrtke Samsung Electronics.

Zahvaljujući dvostrukom 3.5 inčnom AMOLED zaslonu, Samsung HMD Odyssey pruža življe boje i dublje nijanse crne, prikazujući oštrije i živopisnije slike. Vidno polje od 110 stupnjeva omogućuje korisnicima vrhunska virtualna iskustva. Kad je o zvuku riječ Samsung HMD Odyssey pruža 360° Spatial Sound, pružajući korisnicima potpuni surround zvuk kroz vrhunske AKG slušalice. Koristeći ugrađeni mikrofon korisnici bez skidanja ‘kacige’ sada mogu i razgovarati s ostalim igračima.

Iskustvo Windows mješovite stvarnosti s uređajem Samsung HMD Odyssey stvoreno je kako bi korisnicima omogućilo uživanje i uporabu čim se otpakira. Za razliku od tipičnih headset zaslona, nije potrebno instalirati nikakve dodatne senzore za pokret, dovoljno je priključiti se na osobno računalo i krenuti. Zbog mogućnosti sveobuhvatnog praćenja položaja korisnici nisu limitirani na ograničeni prostor tijekom svog iskustva u virtualnoj stvarnosti.

Samsung HMD Odyssey dolazi sa Six Degrees of Freedom1 (6 DOF) senzorima koji dopuštaju intuitivno i prirodno kretanje čime se stvara osjećaj stvarnog okruženja. S prilagodljivim kontrolnim kotačićem, Samsung HMD Odyssey dizajniran je tako da pruža udobno i podesivo prianjanje.

“Sretni smo što se Samsung HMD Odissey pridružuje Windows obitelji uređaja za mješovitu stvarnost. Riječ je o nevjerojatnom proizvodu koji predstavlja još jedan važan korak na putovanju mješovite stvarnosti na kojem se mi u Microsoftu nalazimo. Tim u Samsungu je uređajem Samsung HMD Odyssey stvorio Windows Mixed Reality uređaj koji će oduševiti naše obožavatelje željne uživanja u svijetu mješovite stvarnosti u blagdanskom razdoblju koje je pred nama”, izjavio je Alex Kipman, stručni suradnik tvrtke Microsoft.

Samsung HMD Odyssey dolazi s AKG slušalicama i nizom mikrofona za glasovno upravljanje te dva kontrolora pokreta. Nešto kasnije ove godine bit će dostupan u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu, a pred narudžbe samo za SAD su započele 3. listopada.

Za više informacija posjetite www.samsung.com.

Komentiraj