VIDEO: Rose Byrne, Chris O’Dowd i Jesse Peretz pričaju o filmu ‘Glazbena ljubav’

Glazbena ljubav

Nick Hornby već je odavno ugledno i priznato ime, kako u svijetu književnosti tako i u svijetu filmske umjetnosti. Gotovo svi filmovi snimljeni prema njegovim romanima postali su kino hitovi, a neki od najvećih svakako su ‘Hi-Fi dućan snova’ i ‘Sve zbog jednog dječaka’. Osim romana, Hornby se okušao i u adaptaciji knjiga i memoara u filmske scenarije i do danas je dva puta nominiran za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji adaptiranog scenarija za filmove ‘Sve o jednoj djevojci’ i ‘Brooklyn’ (oba filma su nominirana i u kategoriji najboljih filmova). Ovog nam Božića u kina dolazi fantastična romantična komedija ‘Glazbena ljubav’ snimljena prema njegovom uspješnom romanu ‘Juliet, gola’.

‘Glazbena ljubav’ filmska je komična priča o životu i novim životnim prilikama. Annie se nalazi zaglavljena u dugotrajnoj ljubavnoj vezi s Duncanom, opsesivnim obožavateljem opskurnog rock izvođača Tuckera Crowea. Međutim, kada se u javnosti pojavi akustična demo snimka jednog od Tuckerovih hitova od prije dvadeset i pet godina, životi Annie i Duncana do temelja će se promijeniti pogotovo nakon što se susretnu s do tada neuhvatljivim rokerom…

Dva puta nominiran za prestižnu nagradu Oscar, Ethan Hawke tumači ulogu ostarjelog rokera Tuckera Crowea koji ne prestaje slamati ženska srca. Upravo on unosi nemir u odnos Annie i Duncana koje tumače odlični Rose Byrne (Djeveruše, X-Men: Apokalipsa) i Chris O’Dowd (Thor: Svijet tame, Povratak Mary Poppins). Scenarij za film napisali su Jim Taylor (dobitnik Oscara za remek-djelo ‘Stranputica’) i Tamara Jenkins (nominirana za Oscara za scenarij filma ‘Obitelj Savage’), a režirao ga je Jesse Peretz do sada najpoznatiji po režiji humorističnih serija poput: U uredu, Djevojke, Sestra Jackie i Orange is the New Black.

Romantična komedija jedan je od najhvaljenijih filmova godine. Na popularnoj internetskoj stranici RottenTomatoes film ima preko 80% pozitivnih kritika koje se uglavnom odnose na vrlo zabavnu i vedru atmosferu filma te fantastičnu kemiju između glavnih glumaca, pogotovo Hawkea i Byrne. Film je također prepun odlične glazbe, a jedna od najzanimljivijih stvari jest činjenica da je glumica Rose Byrne tijekom snimanja bila u šestom mjesecu trudnoće pa se filmska ekipa iza kamere morala jako potruditi da se to sakrije pred kamerama.

Romantična komedija ‘Glazbena ljubav’ prikazuje se u kinima.

https://youtu.be/onedyg10DPM

https://youtu.be/aEUbpkIhvok

Komentiraj