FOTO: VIDEO: Reciklirani obalni otpad u novoj H&M-ovoj kolekciji Conscious Exclusive

Zagrebački Botanički vrt ugostio je društvo modnih urednika, novinara i stilista kojima je predstavljena nova H&M Conscious Exclusive kolekcija.

Nova H&M-ova kolekcija Conscious Exclusive pomiče granice održivosti i stila, jer uključuje inovativni održivi materijal BIONIC® – reciklirani poliester izrađen od plastičnog obalnog otpada. Podatna tkanina korištena za elegantnu plisiranu haljinu dokazuje kako je sasvim prirodno da najbolji stilovi idu ruku pod ruku s osviještenosti o okolišu.

Pored cjelovite ženske linije i opuštene formalne muške odjeće, kolekcija će po prvi put uključivati i odjevne komade za djecu, kao i parfem na bazi organskih ulja.

Središnji komad Concious Exclusive kolekcije je prozračna plisirana svečana haljina u puderasto ružičastoj boji, sašivena od BIONIC®-a. Riječ je o kolekciji pojedinačnih komada za posebne prilike, svaki od kojih dočarava brojne raznovrsne načine na koje održivi materijali mogu oblikovati najbolji stil.

“Za H&M-ov dizajnerski tim, ovogodišnja kolekcija Conscious Exclusive prilika je za sanjarenje i kreiranje istovremeno neobičnih i lijepih komada. Fantastično je imati priliku pokazati što je sve moguće napraviti s održivim materijalima, baš kao što smo to učinili s profinjenom plisiranom haljinom od BIONIC®-a“, rekla je Pernilla Wohlfahrt, H&M-ova voditeljica odjela za dizajn i kreativna direktorica.

Od cijelokupnog asortimana H&M-ovih proizvoda, 20 posto je izrađeno od održivijih materijala s ciljem povećanja tog udjela na godišnjoj razini. H&M je jedan od najvećih korisnika recikliranog poliestera na svijetu i jedan od najvećih kupaca organskog pamuka. Cilj je da do 2020. godine sto posto pamuka dolazi iz održivih izvora.

Za više informacija posjetite about.hm.com/sustainability.

Kolekcija će od 20. travnja biti dostupna u oko 160 trgovina širom svijeta, kao i u internetskoj prodaji.

Komentiraj