FOTO: VIDEO: Program Zagreb Film Festivala za najmlađe obilježava jubilej 19. studenog

ZFF

Kao i svake godine Zagreb Film Festival je i ove pripremio brojne filmske poslastice za najmlađe filmofile, a na Bibijadi by RBA bit će još veselije i još zabavnije nego proteklih godina jer popularni ZFF-ov program za najmlađe u 2016. slavi svoj prvi jubilej.

Na rođendanskom slavlju u kinu Europa u subotu 19. studenoga najmlađe posjetitelje očekuje projekcija švedsko-nizozemskog filma ‘Ema spava negdje drugdje’ i druga iznenađenja.

‘Ema spava negdje drugdje’ u režiji Catti Edfeldt i Lene Hanno Clyne bajkoviti je film snimljen prema dječjoj knjizi spisateljice Pije Lindenbaum. Junakinja filma, sedmogodišnja Ema uzbuđena je, jer će po prvi puta prespavati u stanu svoje simpatične nove prijateljice Cerisije. No, ta noć pokazat će se još čarobnijom nego što su djevojčice očekivale, a cijeloj magiji pridonijet će i dva brbljava jazavca.

https://youtu.be/JXQE9lnG-dg

Program Bibijada na velika platna kina Europa donosi 7 dugometražnih i 4 kratkometražna naslova za djecu. Fokus programa ove je godine na filmovima iz zemalja Beneluxa, a u programu sudjeluje i jedna domaća koprodukcija. Riječ je o nizozemsko-belgijsko-hrvatskom ostvarenju ‘Dan kada je moj otac postao grm’ autorice Nicole van Kilsdonk u kojem se između ostalih pojavljuju domaći glumci Jan Kerekeš, Hrvojka Begović i Damir Poljičak.

Četrnaesti Zagreb Film Festival održava se od 12. do 20. studenoga u kinima Europa i Tuškanac, Dokukinu KIC, Muzeju suvremene umjetnosti, F22 – Novoj akademijskoj sceni i Goethe-Institutu.

Programi za djecu i mlade, Bibijada i PLUS održavaju se u kinu Europa.

Ulaz na projekcije Bibijade je besplatan, a ulaznice će se moći podići na blagajni Zagreb Film Festivala. Ulaznice za ostale programe ZFF-a mogu se nabaviti u online pretprodaji te na festivalskoj blagajni uoči početka ZFF-a.

bibijada_2
Prizor iz filma
bibijada_4
Prizor iz filma
bibijada_3
Prizor iz filma

Komentiraj