Nedavnu održanu premijeru biografskog filma ‘Chruchill’ nisu propustili Daniela Trbović, Borna Rajić, Saša Kopljar te mnogi drugi.

Film o savezničkom iskrcavanju u Normandiji, poznatom kao famozni Dan D, okupio je i članove Britanske Poslovne Komore Hrvatska (BBCC) te suradnike poput Vedrane Jelušić Kašić iz EBRD, Dijane Kobas Dešković iz Mamforce, PWN Network Zagreb.

Biografska drama redatelja Jonathana Teplitzkya provela je gledatelje kroz najvažnija 24 sata britanskog premijera Winstona Churchilla, neposredno prije poznatog iskrcavanja saveznika. Savezničke snage su čekale Churchillovu konačnu odluku hoće li se invazija uopće dogoditi. Bojažljiv da se ne ponove pogreške iz Prvog svjetskog rata, Churchill se morao suočiti s kontinuiranim kriticizmom od strane svojih političkih suparnika; Generala Eisenhowera i Montgomeryja. Jedinu i potpunu podršku imao je u svojoj supruzi Clementine, koja mu je pomogla da donese prave odluke. Ulogu britanskog premijera utjelovio je Brian Cox, dok je lik supruge Clemetine odigrala sjajna Miranda Richardson.

‘Chruchill’ se prikazuje u Cinestar kinima.

Komentiraj