Dino Ninković

FOTO: VIDEO: Petar Grašo osvojio nagradu za ‘Pjesmu godine’

Prošla godina za Petra Grašu po mnogočemu je bila nezaboravna, jer je protekla u znaku obilježavanja 20 godina karijere i izlaska prvog albuma.

Kada se mislilo kako je spektakl u Areni Zagreb, s više od 18 tisuća ljudi, bio vrhunac godine poznatog glazbenika, sredinom prosinca glazbenik je odlučio zahvaliti svim obožavateljima na vjernosti novim singlom, očaravajućom baladom – ‘Ako te pitaju’.

Pjesma je u rekordnom roku ostvarila nevjerojatan uspjeh: na YouTubeu u samo mjesec dana dosegla je gotovo 6 milijuna pregleda, već je četvrti tjedan na vrhu nacionalne top liste HR Top 40.

Da se, nakon ‘Mojeg zlata’ koja je vladala radijskim eterom, radi o jednoj od najuspješnijih Grašinih pjesama potvrđuje i činjenica kako je u samo nekoliko dana postala neosporan hit i jedna od najtraženijih pjesama.

Potvrda tome stigla je u obliku nagrade za ‘Pjesmu godine’ na Danima najbolje domaće glazbe’ Narodnog radija. Iako je pjesma u eteru bila tek nekoliko tjedana, slušatelji su upravo pjesmu ‘Ako te pitaju’ odabrali za najbolju pjesmu u 2017. godini.

“Najveća zahvala ide mojoj najvećoj nagradi, a to je – moja publika. Oni su glasali za ovu pjesmu i dali mi, po tko zna koji put, na znanje koliku vojsku, ljude koji me vole, imam ispred sebe i to je moje najvece postignuće. Nadam se da ću i dalje zadržati njihovo povjerenje”, izjavio je Petar Grašo.

Tekst za pjesmu ‘Ako te pitaju’ napisala je Vjekoslava Huljić, dok glazbu potpisuje Tonči Huljić.

“Zahvalan sam autorima pjesme, mojim prijateljima Tončiju i Vjekoslavi koji su po ko zna koji put pokazali da me poznaju u dušu, kao i Narodnom radiju što prepoznaje pjesme poput ove i daju im krila u svom eteru”, jasan je bio Petar Grašo.

Već su sad na rasporedu njegovi brojni nastupi i veliki koncerti koje će održati u dvoranama Rijeci, Zadru, Osijeku, a sve počinje upravo u Gradu Rijeci velikim koncertom za Valentinovo u Dvorani mladosti.

Video spot pjesme ‘Ako te pitaju’ rađen je pod režijskom palicom Vojana Koceića, a sniman je na lokacijama predivnog jezera Peruča.

Komentiraj