Bojan Zibar

FOTO, VIDEO: Peaky Blinders party okupio ljubitelje serijala

Proteklog vikenda u Kaptol Boutique Cinema je održan Peaky Blinders party kao najava početka prikazivanja ovog televizijskog serijala.

Na partyju je sve okupljene rasplesala DJ-ica Tajana Beck sa playlistom na kojoj su se našli neki od najvećih rock glazbenika poput White Stripesa, Johnnyja Casha, Radioheda, Toma Waitsa, Nicka Cavea, Davida Bowiea, a mnogobrojni posjetitelji su u pop up barber shopu mogli izabrati frizuru prema liku iz serije. U odličnom partyju uživali su i Mirna Maras, Miran Kurspahić, Aleksej Puninski te Dean Sinovčić.

‘Peaky Blinders’ je gangsterska drama smještena početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća. Kritika i gledatelji su je prozvali svojevrsnom britanskom verzijom serije ‘Carstvo poroka’ (Boardwalk Empire). Serijal pripovijeda priču o Thomasu Shelbyju i njegovoj obitelji koji predvode moćnu bandu. Ime su dobili po običaju ušivanja britvica u rubove svojih kapa, a novac zarađuju od ilegalnog klađenja, pružanja zaštite i crnog tržišta.

Radnja serije je smještena u neizvjesno razdoblje u britanskoj povijesti, kada su zemlju još potresale posljedice Prvog svjetskoga rata. Peaky Blinders ima zavidnu glumačku ekipu: Sama Neilla i Cilliana Murphyja, Helen McCrory i Sophie Rundle, dok im se u drugoj sezoni pridružio i Tom Hardy.

Scenarist Steven Knight tvrdi kako se serija dijelom temelji na stvarnim događajima, a dijelom na obiteljskoj legendi. O uspješnosti ove višestruko nagrađivane serije najbolje govori činjenica da ju je 2018. godine Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti proglasila najboljom dramskom serijom, a do danas je ukupno osvojila čak 14 nagrada struke.

Posjetite nemilosrdno podzemlje zajedno s “birmingemskom obitelji Soprano” svaki tjedan od ponedjeljka do četvrtka na CineStar TV Premiere 1 kanalu od 21.15 sati.

Komentiraj