Borg/McEnroe

FOTO: VIDEO: Sportski film ‘Borg/McEnroe’ prikazuje se u kinima

Film ‘Borg/McEnroe’ otvorio je svjetski filmski festival TIFF i dobio sjajne kritike.

To je film o jednom od najvećih teniskih rivalstava svih vremena i to između švedskog ‘stručnjaka za učinkovitost’, Björna Borga i eksplozivnog, ‘podređenog Amerikanca’ Johna McEnroea.

Ali tu je i pozadinska priča o jednom velikom teniskom prijateljstvu. Glavne uloge u filmu tumače Sverrir Gudnason kao Borg i Shia LaBeouf​ kao McEnroe​, koji je sjajan u ulozi kontroverzne zvijezde nagle ličnosti.

Temeljen na istinitoj priči, film ističe poznato finale Wimbledona 1980. godine, koje se smatra jednim od najboljih teniskih mečeva svih vremena.

Tijekom kasnih 70-ih i ranih 80-ih godina 20. stoljeća, virtuozni igrači Björn Borg (Sverrir Gudnason) i John McEnroe (Shia LaBeouf) oduševili su sportski svijet svojim oštrim, jednakopravnim rivalstvom. Ono što je fasciniralo mase, osim što su obojica bili virtuozni igrači u vrhuncu forme, bila je i radikalna razlika u njihovim stilovima: McEnroe je bio užarene glave spreman vrištati nakon krive presude i razbiti reket u izljevima bijesa, dok je Borg sve osjećaje proživljavao u sebi nikada ne dopuštajući publici da ga vidi uzrujanog.

Kontrast dvojice igrača poslužio je kao odlična priča koju je redatelj Janus Metz očito i htio prikazati u svom novom filmu ‘Borg/McEnroe’​​.

​​O​va neispričana priča o savršenom rivalstvu u 14 mečeva stiže u​ ​hrvatska kina u četvrtak (28.09.).

Komentiraj