Manolo: kralj cipela

FOTO: VIDEO: Premijera filma o Manolu Blahniku otvara GIRLS WEEKEND

Od 28. rujna do 1. listopada u Kaptol Boutique Cinema održat će se ženska revija filmova pod nazivom GIRLS WEEKEND.

Reviju će ekskluzivno otvoriti film ‘Manolo: kralj cipela’ o samoprozvanom postolaru koji je pomaknuo granice dizajna obuće i kojeg osobe iz modnog svijeta smatraju najboljim proizvođačem cipela 20. i 21. stoljeća.

​Kao jedan od najutjecajnijih proizvođača cipela, u biografskom filmu hvaljen je od Rihanne do urednice Voguea, Anne Wintour.

“Ne sjećam se kad sam posljednji put nosila cipele nekog drugog dizajnera, ni ne gledam ih. Oko ljudi poput njega stvaraju se mitovi i mislim da se on ne zna nositi s tim“, kaže Anne Wintour.

Blahnik se istaknuo 70-ih godina nakon što ga je Diane Vreeland, koja je tad bila na čelu časopisa Vogue, ohrabrila da svoje skice pretvori u nosive cipele. Nakon što je izrađivao obuću za engleskog dizajnera Ossieja Clarka, Manolo Blahnik otvora svoj butik i tijekom godina postaje jedan od glavnih proizvođača cipela u industriji.

“On je kralj cipela,“ rekla je Naomi Campbell, a Iman nastavlja: “Manolo Blahnik i manolice su jedno. Svaka žena to zna. I moja kći zna što su manolice.“

Tijekom GIRLS WEEKENDA prikazat će se devet filmskih naslova koji veličaju život žena u različitim kulturama i vremenima, naglašavaju njihove umjetničke, društvene i političke uspjehe ili jednostavno pružaju pravu percepciju žene.

Ulaznice se mogu kupiti na web stranici i blagajni kina Kaptol Boutique Cinema.

Komentiraj