Promo

FOTO: VIDEO: Festival Istarske Malvazije održava se 24 i 25. lipnja u Brtonigli

Odličan program, vrhunske malvazije i ludi provod uz band Gustafi očekuju vas 24 i 25. lipnja na tradicionalnom 32. Festivalu Istarske Malvazije u Brtonigli.

Malvazija, vino zlatno žute boje, poznato je još iz doba srednjega vijeka u državama i gradovima diljem Europe, obilježila je i povijest Brtonigle. Brtoniška vina imaju svoju specifičnost, jer je Brtonigla jedina općina u Istri koja na svom području ima četiri vrste tla, koje daju posebnu karakternu crtu vinu.

Sve započinje u petak 24. lipnja u popodnevnim satima uz stručna predavanja vezana uz vinarstvo i ostale grane poljoprivrede te se nastavlja u subotu 25. lipnja uz utrku „Istralandia Run & Slide“ na kojoj će oko 300-tinjak natjecatelja preći stazu dužine pet kilometara oko obližnjeg vodenog parka Istralandia te se za kraj spustiti niz tobogan.

U 18 sati Brtonigla će se pretvoriti u bogati prodajno izložbeni prostor uz ponudu lokalnih autohtonih proizvoda, uključujući neizostavne malvazije lokalnih proizvođača.

Istovremeno krenut će zabavni dio programa uz Bullea Folk koji će uz odlične zvukove i poznate hitove brinuti o dobroj atmosferi.

Sat vremena kasnije izložba „A souvenir“ autorice Katarine Sadovski održat će se u sklopu mjeseca fotografije u galeriji Aleksandar Rukavina u Brtonigli, čiji kurator je Slađanko Dragojević.

Već u 19:30 sati počinje izuzetno zanimljiv dio programa. Riječ je o utrci s bačvama u kojoj će sudjelovati ekipe iz tri lokalnih vinarija (Veralda, Ravalico i Cattunar).

Nedugo nakon utrke i proglašenja pobjednika, oko 21 sat, započinje prava zabava uz jedinstvene Gustafe koji će prisutne rasplesati i raspjevati do kasno u noć.

Osim bogatog programa, posjetitelje očekuje prava poslastica u ugostiteljskim objektima Gourmet partnera festivala s područja Brtonigle (San Rocco, Primizia, Vinerino, Silvano, Luciana i Astarea) koji su pripremili prigodna tradicionalna jela koja se sljubljuju s malvazijama brtoniškog kraja.

Promo
Program 32. Festivala Istarske Malvazije
Promo
Promo
Promo
Promo

Komentiraj