FOTO: VIDEO: Emirates uspješno završava godinu sa značajnim novitetima u floti i cjelokupnoj usluzi

Emirates

Emirates, najveća međunarodna aviokompanija na svijetu, završava još jednu uspješnu godinu, obilježenu rastom i inovacijama te značajnim prekretnicama u svojoj floti, mreži te inicijativama za inovacije u proizvodima, čime je učvrstio poziciju tržišnog lidera i trendsetera u industriji.

Od siječnja 2017. godine Emirates je prevezao više od 59 milijuna putnika, poslužio više od 63 milijuna obroka na letovima koji su krenuli iz Dubaija* te prebacio više od 35 milijuna komada prtljage iz Dubaija na svoju mrežu od 156 odredišta. Prosječno je tjedno Emirates nudio 3 600 putničkih letova, odnosno više od 191 000 letova u 2017. godini, što je više od 886 000 000 kilometara, a to je ekvivalentno brojci većoj 16 000 putovanja na Mars.

“Unatoč izazovnoj 2017. godini, Emirates je zabilježio stalni rast te godinu završavamo jači i još otporniji. Tijekom cijele smo godine djelovali iznimno aktivno kako bismo ublažili izazove te povećali tržišne prilike i mogućnosti. Pokrenuli smo brojne inicijative kako bismo povećali prihode i smanjili troškove te smo koristili nove tehnologije kako bismo naše poslovanje učinili što agilnijim, naravno, ni u kojem slučaju ne čineći kompromise u kvaliteti usluge. Ulazimo u 2018. godinu puni optimizma te sa stalnom željom da nastavimo podizati ljestvicu očekivanja naših putnika te našeg cjelokupnog poslovanja“, rekao je osvrćući se na godinu na izmaku, Sir Tim Clark, predsjednik aviokompanije Emirates.

*Broj letova odnose se na kalendarsku godinu 2017.

*Broj vezan uz catering odnosi se na obroke koji su ukrcani na zrakoplove u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai. Ne uključuje obroke ukrcane na drugim destinacijama.

*Broj prtljage odnosi se samo na onu ukrcanu u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai.

Prekretnice u floti i ulaganjima

U 2017. godini Emirates je u svoju flotu dodao 21 zrakoplov – devet zrakoplova tipa A380 te 12 Boeinga 777-300ER te tako završava godinu s 269 zrakoplova u floti te 243 onih čiju isporuku čeka, a tijekom godine je “umirovio“ 11 zrakoplova. Ove je godine aviokompanija obilježila devet godina letenja sa zrakoplovima A380, a u studenom je proslavila i uvođenje stotog Airbusa A380 u svoju flotu, čime je učvrstila svoju poziciju najvećeg svjetskog operatora ovog širokotrupnog zrakoplova. Od uvođenja prvog zrakoplova A380, 2008. godine, Emirates je tim tipom zrakoplova prevezao više od 90 milijuna putnika.

Na Dubai Airshowu Emirates je naručio 40 zrakoplova tipa Boeing 787 Dreamliners, što je investicija vrijedna 15.1 milijardi američkih dolara. Ta će narudžba omogućiti Emiratesu da flotu održi mladom i efikasnom, a u kombinaciji sa zrakoplovima Boeing 777 i A380 će pridonijeti većoj fleksibilnosti i širenju mreže.

Ove je godine aviokompanija otvorila Emirates Flight Training Academy, jedan od najnaprednijih zrakoplovnih centara za obuku u svijetu kako bi zadovoljila sve veću potražnju za visoko kvalificiranim pilotima. Ovo ulaganje jasno pokazuje Emiratesovu predanost razvoju pilota za vlastito poslovanje, ali i za širu zrakoplovnu industriju.

Povećanje povezanosti

U 2017. godini Emirates je proširio svoju mrežu na 156 odredišta, dodajući tri nova – Zagreb, Newark (SAD) preko Atene te Phnom Penh, Kambodža. Uz to, povećao je broj gradova u koje leti s A380 na 48, uključujući 5 novih A380 destinacija: Tokio-Narita, Casablanca i São Paulo, Nica i Johannesburg, a u Boston, Colombo, Varšavu i Bahrein je uveo jednokratne usluge s A380.

U srpnju je aviokompanija ušla u značajno partnerstvo s aviokompanijom FlyDubai koje uključuje opsežan sporazum o codeshareu te usklađivanje strateškog rasporeda, a rezultira ponudom od više od 200 destinacija na kombiniranim mrežama obiju zrakoplovnih tvrtki.

U listopadu su Emirates i Qantas najavili proširenje uspješnog partnerstva do 2023. godine, s predloženim mrežnim promjenama koje će omogućiti još bolju frekvenciju i više usluga tijekom cijele godine za Australiju i Novi Zeland.

Emirates SkyCargo nastavlja sa svojom integralnom ulogom u širenju poslovanja cijele aviokompanije, a 2017. godine prevezao je 2.5 milijuna tona tereta. Svojim specijaliziranim transportnim rješenjima za određene industrije, Emirates SkyCargo stvorio je nove standarde u industriji zračnog tereta pa je tako uvođenjem Emirates Pharma, aviokompanija zabilježila 38% rasta volumena farmaceutskog tereta.

U svibnju su Emirates SkyCargo i Cargolux Airlines ušli u strateško operativno partnerstvo, prvo takve vrste u zračnoj industriji tereta, u sklopu kojeg oba prijevoznika blisko surađuju na nizu operativnih aspekata, uključujući povećanje kapaciteta na ključnim tržištima, optimizaciju mreže te povećanje povezanosti. U listopadu su ove dvije tvrtke proširile partnerstvo sporazumom o codeshareu.

Stvaranje trendova u inicijativama za putnike

I tijekom 2017. godine Emirates je nastavio s inicijativama kojima je cilj dodatno unaprijediti kvalitetu usluge za putnike. Godina je započela izazovno – promjenama u uvjetima za ulazak u SAD, zabrani elektroničkih uređaja u zrakoplovu te dodatno ažuriranim sigurnosnim mjerama. Emirates je odgovorio uvođenjem besplatne usluge zbrinjavanja prijenosnika i tableta te pružanjem mogućnosti najma tableta svojim premium putnicima u zrakoplovu.

U ožujku je aviokompanija predstavila svoj poboljšani A380Onboard Lounge, koji osim još prozračnijeg izgleda, donosi i novi raspored sjedala, interijer inspiriran privatnim jahtama te novu tehnologiju, uključujući rasvjetu i surround zvuk.

A380Onboard Lounge

U studenom je Emirates predstavio potpuno opremljeni privatni apartman u prvoj klasi Boeinga 77-300ER, što je dio višemilijunskog poboljšanja koje se odnosilo na sve tri klase. Inspirirani Mercedes-Benzovom S klasom, apartmani nude gotovo 4 m2 privatnog prostora te napredne značajke rasvjete i klimatizacije. Prvi u svijetu donose i NASA-inom pozicijom “nulte gravitacije“ inspirirana sjedala te virtualne prozore oko srednjeg sjedala koji projektiraju pogled van pomoću tehnologije kamere u realnom vremenu. Uz to, putnici u prvoj klasi mogu ako komunicirati s kabinskim osobljem putem funkcije osobnog video-poziva.

Privatni apartman u prvoj klasi Boeinga 77-300ER

Više od 10 milijuna putnika tijekom 2017. godine povezalo se na Wi-Fi u zrakoplovima Emiratesa što je pokazalo važnost povezivanja u zraku. Emiratesov nagrađivani, vodeći svjetski sustav zabave na letu – ice – završava goodinu s više od 3000 kanala, a na ceremoniji Skytrax World Airline Awards 2017. trinaesto je godinu zaredom osvojio nagradu za najbolji sustav zabave na letu.

U ekonomskoj je klasi Emirates uveo ekološki obazrive deke izrađene od 100% recikliranih plastičnih boca, što je najveći ekološki program deka u zrakoplovnoj industriji. Tople i mekane deke izrađene su pomoću patentirane tehnologije ecoTHREAD™, a jedna je deka izrađena od 28 recikliranih plastičnih boca.

Emirates je tijekom godine predstavio i niz posebnih jelovnika i jela prilagođenih posebnim danima, kao što su, Uskrs, Božić, Kineska nova godina, Ramazan, Diwali i Oktoberfest.

Unaprjeđenja su uvedena i na tlu – Emirates je proširio svoju mrežu loungeva otvaranjem novih objekata u Zračnoj luci Boston Logan, povećavajući broj salona Emirates Lounge na 41 diljem svijeta te je obnovio postojeće u Singapuru i Bangkoku. uz to, otvorio je i pristup (pay-per-visit) svojim lounge salonima u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai za članove programa Skywards i njihove goste, bez obzira na klasu kojom putuju pa je tako više od četiri milijuna putnika posjetilo sedam salona u Dubaiju. Emirates je i pokrenuo partnerstvo s BMW Grupom kako bi osigurao luksuzne automobile za svoju besplatnu uslugu prijevoza za putnike poslovne klase u UAE.

Nadalje, Emirates i njegovi partneri najavili su inicijativu ‘Zajedno’ (Together), koja se odnosi na suradnju koja ima za cillj poboljšati i dodatno olakšati aerodromsko iskustvo implementacijom biometrijske tehnologije i novim automatiziranim graničnim kontrolnim vratima, ubrzavajući tijek putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai.

Popularni program vjernosti Emirates Skyward sredinom 2017. godine dostigao je 19 milijuna članova, s više od 40 milijardi milja zamijenjenih za unaprjeđenja, nagradne letove, kulturne i sportske događaje, kao i pogodnosti i povlastice iz programa široke mreže partnera.

Ove su godine predstavljeni i brojni novi partneri u segmentu putovanja, turizma i lifestylea besprijekornim online i mobilnim iskustvom koje nude korisnicima, uključujući i prvo korištenje blockchain tehnologije u programu vjernosti.

Kako bi putnicima olakšao pristup njihovim informacijama o letu i omogućio jednostavnije planiranje putovanja, Emirates je predstavio potpuno redizajniranu mobilnu aplikaciju i web stranicu koja uključuje jednostavniji postupak rezervacije, bolje iskustvo registracije putnika, opciju Live Chata, kao i trenutne mogućnosti otkupa za članove programa Skywards.

Neprestana nastojanja Emiratesa za pružanjem najboljeg mogućeg iskustva putnicima prepoznata su i na inauguracijskoj dodjeli nagrada TripAdvisor Travelers’ Choice® Awards for Airlines na kojoj je aviokompanija dobila nagradu Best Airline in the World.

Uspješan nastavak izgradnje brenda

Emirates je i ove godine nastavio ulagati u svoj brend. Tako je u kolovozu produženo partnerstvo s prestižnim FA Cupom do 2021. godine, a u istom je mjesecu ova aviokompanija obnovila svoj European Tour Agreement za naredne četiri godine. Novim ugovorom Emirates postaje službeni partner 2018 Ryder Cupa, događanja koje okuplja 24 najboljih golfera iz Europe i SAD-a.

U listopadu je Emirates pokrenuo kampanju vrijednu 15 milijuna dolara kako bi potaknuo ljude da više putuju i istovremeno promovirao svoju široku mrežu svjetskih destinacija, uključujući i svoj dom – Dubai. Kao glazbena pozadina kampanje korištena je poznata pjesma ‘Don’t Stop Me Now’ britanskog rock benda Queen, a u promotivnim materijalima korištene su najnaprednije tehnike snimanja, izmjenjujući kadrove ključnih destinacija i usluga na Emiratesovim letovima kako bi ispričali priču o “slici unutar slike“.

Doček stotog Airbusa A380

U studenom je za potrebe svjetske promotivne kampanje angažiran popularni televizijski komičar i ljubitelj automobila Jeremy Clarkson koji je predstavio nove, potpuno zatvorene apartmane u prvoj klasi čije je uređenje inspirirano Mercedes Benzom.

Za vrijeme Dubai Airshowa, Emirates je posjetiteljima pripremio poseban program u zraku – ceremonijalni let zrakoplova tipa Boeing 777-300ER i A380 u suradnji s letačkim timom Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Fursanom. Emiratesovi 777-300ER i A380 bili su oslikani likom HH Sheikh Zayeda kako bi se odala počast pokojnom utemeljitelju Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Komentiraj