FOTO: Veselo započeo tradicionalni Samoborski fašnik

Edin Tuzlak/KLINKA PR

Samoborski fašnik će trajati sve do 13. veljače, a uz mnoštvo maskiranih grupa, velikih glazbenih imena, posjetitelje očekuje nezaboravna zabava, vrhunska atmosfera i bogati program.

Ni snijeg, ni hladnoća pa i najavljena promjena vremena nisu pokvarili atmosferu i spektakularan početak 192. izdanja Samoborskog fašnika. Publiku je zagrijao Panorama bend, koji je dobio čast da prvi “testira” glavnu pozornicu na Trgu fašničkih velikana i pjesmom najavi najveći Fašnik u regiji. Nakon reda pjesme i zabave, pozornicom su zagospodarili Sraka, Princ, Fiškal i Sudec te svojim prepoznatljivim humorom otkrili svu draž Fašnika i potvrdili zašto ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja.

U 19 sati, započelo je službeno otvorenje fašnika. U najvažnijem trenutku večeri “kapitulirao” je gradonačelnik Samobora, Krešo Beljak te predao Princu ključeve grada i priznao zakone Slobodne Fašničke Republike.

Princ će vladati sve do 13. veljače, po svojim, fašničkim zakonima, u kojima će dominirati maske i mnoštvo dobre zabave. Upravo takva bila je prva večer Fašnika, raspjevana, nasmijana, rasplesana, protkana jedinstvenom zabavom koja se može vidjeti i doživjeti samo za vrijeme fašnika.

Ubrzo nakon proglašenja Slobodne Fašničke Republike uslijedilo je predstavljanje maskiranih grupa srednjih škola. Publici su se prve večeri predstavile Gimnazija A.G. Matoša, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola, Srednja strukovna škola i Centar Lug. Srednjoškolci su ponovo pokazali kreativnost te najavili da u danima koji slijede možemo očekivati puno zanimljivih maskiranih rješenja.

Vrhunac programa prve večeri 192. Samoborskog fašnika obilježio je nastup grupe Crvena Jabuka powered by Coca Cola kada se na Trgu fašničkih velikana zimi unatoč, okupio veliki broj maskiranih i nemaskiranih posjetitelja, ali i zaljubljenika u dobre glazbene ritmove.

Preuzimanje ključeva, samoborski likovi, prve maskirane povorke i odličan koncert Crvene Jabuke najbolja su najava svega onoga što donosi 192. Izdanje Samoborskog fašnika.

Komentiraj