FOTO: Večeras proglašenje pobjednika Artwood festivala

Promo

Večeras se održava proglašenje pobjednika Artwood festivala, umjetnička kolonija je od 10. lipnja na Zrću na plaži Noa Beach Cluba stvarala umjetnička djela od drva nadajući se osvajanju nagrade.

Artwood festival je međunarodna umjetnička manifestacija čiji je cilj poticanje i osmišljavanje izrade originalnih autorskih drvenih skulptura i njihova instalacija na otvorenom prostoru.

Festival se održava od 10. do 17. lipnja na plaži Noa Beach Cluba koja se nastavlja na čuveno paško Zrće. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je 12 mladih autora, od kojih je polovica pozvanih, a polovica je prošla selekciju otvorenog natječaja.

Njihovi prijedlozi za izradu skulptura od drveta ponajbolje su se poklopili s vizijom i ciljem Artwood festivala, tijekom kojeg su individualno radili na vlastitim skulpturama, ali i udružili snage prilikom izrađivanja zajedničke instalacije na samom ulazu na plažu, gdje će ostali radovi biti izloženi tijekom ljetne sezone.

Proglašenje najboljih održat će se večeras u Noa Beach Clubu, a u žiriju će biti i Jelena Škoda Baričević, direktorica Turističke zajednice općine Kolan te poznati akademski kipar Nedjeljko Mikac…

Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo

Komentiraj