FOTO: Utrka romobilima oko HNK Zagreb okupila 67 timova

Anto Magzan

Ovaj vikend 180 ljubitelja romobila pridružilo se dm romobilijadi – štafetnoj utrci romobilima.

Pet utrka oko Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu najbrže je odvozio tim ‘Super sestre’.

“Odlučili smo organizirati prvu dm romobilijadu u samome centru grada kako bismo potaknuli Zagrepčanke i Zagrepčane da pokažu svoj sportski duh na nov način. U prva tri dana prijavilo se 35 štafetnih timova, što nam pokazuje kako stanovnici Zagreba prepoznaju kako aktivan život pruža dodatnu priliku za zabavu i druženje. Posebno zahvaljujem gospodinu Goranu Petroviću iz Gradskog ureda za sport i mlade i Gradu Zagrebu na podršci”, izjavila je Đurđica Sedlić iz dm-a.

Posjetitelji i sudionici utrka mogli su se opustiti uz retro utrku u kostimima iz 60-ih kojom se okupljene podsjetilo na romobilističku utrku Grada Zagreba koja se isto kod HNK održala davne 1963. godine. Zlatko Elez, pobjednik te utrke, sudjelovao je u utrci seniora te je istaknuo:

“Nakon 55 godina, ponovno smo na istom mjestu gdje su se održavale legendarne romobilističke utrke i gdje sam pobijedio u 6. romobilističkoj utrci Grada Zagreba te osvojio prekrasan pehar. Ponosan sam i sretan, jer se u Zagrebu ponovno budi duh romobilističkih utrka i posebno mi je drago vidjeti mlade koji sve više voze romobile te kao i ja, prije pola stoljeća, sudjeluju u romobilističkim utrkama. Bolje je da se bave sportom i vrijeme provode na otvorenom, u društvu prijatelja i obitelji, nego ispred ekrana”.

Najmlađi su uz podršku roditelja i stručnjaka sudjelovali u školi sigurne vožnje i kvizu poznavanja prometnih znakova, kako bi svaka naredna vožnja romobilom bila sigurnija.

Kako bi dodatno potaknuo svoje sugrađane na aktivan život, dm 16. lipnja na Jarunu održava žensku utrku…

Komentiraj