FOTO: UNAESTHETIK Pomalo drugačija modna priča ‘Post Festum’

Mare Milin

Brend unaesthetik, prepoznatljiv po ručnoj konstrukciji pletiva, producirao je melankoličnu priču pod nazivom ‘Post Festum’, koja savršeno opisuje onaj osjećaj koji nas sve preplavi u vakuumu siječnja.

Jednostavnost kroja u kontrastu sa zakučastom tehnikom pletiva i dalje je osnovni potpis svakog unaesthetik komada, a novost su ovaj put slojevitost u stylingu te veliki voluminozni šalovi.

Sati ručnog rada, metri pletiva, slojevitost, asimetrija te nedovršeni rubovi koji se pretvaraju u svojevrsnu “paučinu satkanu” garantiraju beskompromisnu modnu priču koja se nimalo ne opterećuje definiranjem granica roda i spola te dosadnim i ustaljenim društvenim konvencijama.

Iako na prvi dojam tmurne, fotografije koje potpisuje Mare Milin prikazuju prekrasnu Anitu Lijić (Talia Model) u ženstvenom izdanju. Make up je djelo Petre Sever, a za styling kose pobrinuo se Mijo Majhen.

Kao idealan bijeg od post praznične melankolije unaesthetik od 01. do 03. veljače priprema pop-up showroom u zagrebačkoj galeriji Bravo, na adresi Preradovićeva 34.

Komentiraj