FOTO: Mare Milin

Brend unaesthetik, prepoznatljiv po ručnoj konstrukciji pletiva, producirao je melankoličnu priču pod nazivom ‘Post Festum’, koja savršeno opisuje onaj osjećaj koji nas sve preplavi u vakuumu siječnja.

Jednostavnost kroja u kontrastu sa zakučastom tehnikom pletiva i dalje je osnovni potpis svakog unaesthetik komada, a novost su ovaj put slojevitost u stylingu te veliki voluminozni šalovi.

Sati ručnog rada, metri pletiva, slojevitost, asimetrija te nedovršeni rubovi koji se pretvaraju u svojevrsnu “paučinu satkanu” garantiraju beskompromisnu modnu priču koja se nimalo ne opterećuje definiranjem granica roda i spola te dosadnim i ustaljenim društvenim konvencijama.

Iako na prvi dojam tmurne, fotografije koje potpisuje Mare Milin prikazuju prekrasnu Anitu Lijić (Talia Model) u ženstvenom izdanju. Make up je djelo Petre Sever, a za styling kose pobrinuo se Mijo Majhen.

Kao idealan bijeg od post praznične melankolije unaesthetik od 01. do 03. veljače priprema pop-up showroom u zagrebačkoj galeriji Bravo, na adresi Preradovićeva 34.

Komentiraj