Udruga Europa Donna Hrvatska

FOTO: Udruga Europa Donna Hrvatska obilježila 23. Dan narcisa

Uz prodaju narcisa na zagrebačkom Cvjetnom trgu, Udruga Europa Donna Hrvatska obilježila je Dan narcisa odnijevši i buketiće pacijenticama onkologije Klinike za tumore, kao znak potpore i poruku nade.

Gradovi širom Hrvatske i ove su godine, prve subote u proljeću, osvanuli u znaku narcisa. Taj jednostavni cvijetak, koji simbolizira nadu i buđenje novoga života postao je zaštitni znak borbe protiv raka dojke te poruka o važnosti redovitih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti. Dio javno-zdravstvene kampanje bio je u znaku prodaje narcisa na Cvjetnom trgu od 10 do 14 sati. Program je vodila Renata Končić Minea, a podršku su došle dati brojne osobe iz javnog života, među kojima i pjevačica Franka Batelić, poznati odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, atletičarka Ivana Brkljačić, olimpijac Dubravko Šimenc, glazbenici Miro Ungar i Jurica Popović, voditeljica Uršula Tolj, modna urednica i novinarka Iva Radić…

“Prema najnovijim statistikama, Hrvatska bilježi pad smrtnosti od ove opake bolesti s 990 na 853 preminule žene, i stopa smrtnosti je napokon u padu. Možda se čini malo, ali taj napredak je velika stvar i rezultat zajedničkoga rada svih udruga koje pomažu oboljelima od raka dojke. Sve snage i znanja trebaju se udružiti jer svi imamo isti cilj, pomoći oboljelima i vratiti im nadu”, rekla je doc. dr. sc. Vesna Ramljak, kojoj su se u posjetu Klinici pridružili ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, dr. Tomislav Madžar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, dr. sc. Vjekoslav Jeleč te prof. dr. sc. Danko Velimir Vrdoljak, predstojnik Klinike za tumore.

Komentiraj