U velikom požaru koji je u subotu buknuo kod Omiša izgorjele su i dvije vatrogasne cisterne.

Oko 50 hektara guste borove šume i raslinja gori u subotu od ranog popodneva u Lokvi Rogoznici, a požar gasi 160 vatrogasaca DVD-a i JVP-a iz Splitsko-dalmatinske županije sa 40 vozila, te četiri kanadera i dva air traktora protupožarnih snaga Ministarstva obrane.

Glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmetinsk županije Dražen Glavina ekao je kako visoke temperature, koje su u vrijeme požara na tom području dosezale i do 36 stupnjeva, te tramontana koja puše, gasiteljima otežavaju gašenje, no procjenjuje kako će do večeri situacija biti bitno drugačija.

“Stanje na terenu još nije zadovoljavajuće, ali okružujemo požar i nadamo se da ćemo ga do večeri staviti pod nadzor. Tramontana koja puše otežava nam gašenje, a do sada je zahvaćeno oko 50 hektara. Vatra je zahvatila i dvije cisterne s vodom, no srećom do sada nemamo ozlijeđenih gasitelja”, rekao je Glavina.

Kolege su hvala Bogu dobro… Požar kod Lokve Rogoznica..

Objavljuje Vatrogasci – Oni su naši HerojiSubota, 11. kolovoza 2018.

Kako javlja portal Dalmacija danas, zbog brzog širenja požara vatra je zahvatila dvije cisterne DVD-a Omiš, a vatrogasci koji su bili u njima na vrijeme su pobjegli pred vatrenom stihijom te nitko od njih nije ozlijeđen.

Komentiraj