FOTO: Trijumfalni povratak ‘Aide’ u u Kazalište Komedija

Ines Novkovic

Noć prepuna emocija, senzacionalne glazbene i glumačke interpretacije, ovacije i gromoglasni pljesak obilježili su povratak proslavljenog mjuzikla ‘Aida’ u Kazalište Komedija. Teško je sinoć bilo suspregnuti suze, kako na pozornici tako i u gledalištu, a sudeći prema prvim reakcijama Komedija nastavlja i dalje s nizom uspješnih postava i hit predstava.

Nesretna priča o zabranjenoj ljubavi u doba rata između Egipta i Nubije, princeze i robovi, intrige i tragični kraj, uz glazbene brojeve legendarnog Eltona Johna i Tima Ricea osvojili su publiku, a čestitke cijelom timu predvođenom redateljicom Dorom Ruždjak Podolski i maestrom Dinkom Appeltom stizale su sa svih strana.

“Bila je ovo najbolja izvedba Aide ikad“, izjavio je Đani Stipaničev netom nakon završetka, a nakon što se spustio zastor emocije su prštale i s druge strane pozornice.

Renata Sabljak, Vanda Winter, Đani Stipaničev i Ervin Baučić – četiri sjajne brodvejske uloge koje kao da su pisane za ova četiri vrhunska pjevača i glumca. Njihovi moćni glasovi i besprijekorne interpretacije već su u prvim minutama razoružali sva srca u gledalištu.

Igor Barberić, Ljubo Zečević, Nedim Prohić, Željka Veverec, plesno-pjevački ansambl i orkestar Kazališta Komedija zasluženo su ispraćeni velikim pljeskom, a jednako su oduševili i kostimi Mirjane Zagorec koji su odisali motivima Nubije i Egipta, s glamuroznim i ekstravagantnim detaljima. Ivo Knezović krivac je za izvrsnu scenografiju i scensko svjetlo, a Igor Barberić potpisuje koreografiju.

Svečanu izvedbu nisu propustili ni predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, glazbenici Vanna, Radojka Šverko, Martina Tomčić, Zsa Zsa, Paula i Đelo Jusić, glumci Petra Kurtela, Amanda Prenkaj, Damir Lončar, Dražen Bratulić i Fabijan Pavao Medvešek koji sa Igorom Barberićem alternira Mereba, modni dizajneri Matija Vuica i Luka Grubišić, voditelji Nives Čanović, Davor Meštrović, Tihana Harapin Zalepugin koja je stigla sa suprugom Sašom, Ivana Prohić, Ira i Dubravko Šimenc, Ante Pecotić i brojni drugi. Druženje se nastavilo u novootvorenom zagrebačkom Jazz & Cabaret clubu Kontesa gdje se održao poseban domjenak, a goste su zabavljali Mila Elegović i Bruno Krajcar.

‘Aida’ je u veljači na rasporedu 5. veljače dok sve one koji žele na poseban način obilježiti Valentinovo očekuju izvedbe 14. i 15. veljače.

Više informacija pogledajte na: 

www.komedija.hr

web.facebook.com/kazaliste.komedija

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]