HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

FOTO: NK JARUN Održana tradicionalna nogometna utakmica na obljetnici osnutka HDZ-a

U ponedjeljak je u Zagrebu, u prostorijama NK Jaruna, svečanom sjednicom Predsjedništva stranke i sudionika osnovačke skupštine, obilježena 28. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice.

Predsjednik stranke Andrej Plenković nakon svečane sjednice istaknuo kako danas stranku njezino vodstvo čvrsto pozicionira kao državotvornu, domoljubnu, narodnjačku i demokršćansku stranka, na jasno profiliranom desnom centru hrvatskog političkog spektra, koja ima vrijednosti obitelji, osobnih sloboda i odgovornosti. Na taj način, dodao je, pridonosi društvu i zajednici te ostvarenju HDZ-ove političke platforme u gospodarskim i socijalnim pitanjima.

“Naravno, sve to u široj političkoj obitelji europskih pučana kojima pripadamo i s kojima se zalažemo za iste ciljeve”, rekao je.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica kazao je kako je HDZ danas, kao i od početka, bio glavni predvodnik političkih procesa u državi te uvijek je djelovao okupljajuće.

“To smo radili od prvih dana kada smo osnovali HDZ. HDZ je oduvijek bio spreman na suradnju sa svima koji su željeli samostalnu i suverenu hrvatsku državu”, izjavio je Kapulica novinarima. Istaknuo je da je i danas HDZ otvoren i spreman za suradnju sa svima koji žele gospodarsku i političku stabilnost te rješavanje ključnih pitanja koja muče hrvatske građane.

Nakon svečane sjednice održala se tradicionalna nogometna utakmica između rkipe HDZ-a koju je vodio Ćiro Blažević te Humanitarnih zvijezda. Utakmica je završila neriješenim rezultatom.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional