Tele2

FOTO: Tele2 održao edukaciju o upravljanju dronovima

Predstavnicima Javnih vatrogasnih postrojbi Ploče i Zagreb te Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Orebić, Vukovar i Đakovo, Tele2 je održao stručnu edukaciju o upravljanju dronovima. Društveno odgovorno poslovanje sastavni je dio poslovne strategije ove tvrtke. Drugu godinu zaredom, umjesto kupnje božićnih poklona partnerima, Tele2 je donirao dronove vatrogasnim društvima. Kroz teorijski i praktični dio vatrogasci su upoznali funkcionalnosti i prednosti bespilotne letjelice koja će im pomoći u prevenciji požara tijekom nadolazećih ljetnih mjeseci.

“Dron će nam svakako pomoći u svakodnevnom poslu, u pretraživanju prostora, kontroli nadzora požarišta, a tu je i Dunav gdje su akcije potrage i spašavanja česte. On je na svom najširem dijelu širok čak 800 metara, na samoj je granici s Republikom Srbijom, teren je nepregledan i nedostupan pa će nam ovakav jedan uređaj svakako pomoći i olakšati posao“, poručio je Stjepan Draganić, zapovjednik DVD-a Vukovar.

“Iznimno će biti koristan i za obilazak požarišta i čuvanje rubnih dijelova požara. Osim što će podići razinu sigurnosti, olakšat će nam posao pa ćemo ga, osim u slučajevima požara, koristiti i prilikom potrage za nestalim osobama i na kopnu i na moru. Bez ovakve edukacije ne bi bilo smisla uzeti dron u svoje ruke pa tako još jednom zahvaljujemo Tele2 na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji. Bit ćemo bogatiji za još jedan segment naših intervencija i brže ćemo djelovati“, rekao je Kristijan Kapiteli, predsjednik DVD-a Orebić.

Tele2 je iznimno ponosan na projekt D(R)ONacija, kroz koji je u protekle dvije godine donirano deset dronova za deset vatrogasnih društava diljem Hrvatske.

“Budući da su ljetni mjeseci vrlo blizu, vjerujemo kako je upravo sada pravi trenutak za primopredaju dronova i edukaciju vatrogasaca. Svjesni smo koliko priroda ponekad može biti nemilosrdna i koliko je teška borba vatrogasaca s vatrenom stihijom, stoga im kroz donaciju dronova želimo olakšati posao i u konačnici pomoći u prevenciji požara u Hrvatskoj“, izjavila je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Tele2.

Komentiraj