OKZ

FOTO: Svečano obilježen 24. Dan Obrtničke komore Zagreb

Svečana sjednica u povodu obilježavanja 24. Dana Obrtničke komore Zagreb okupila je brojne predsjednike područnih obrtničkih komora, gradonačelnike, stručnjake i ravnatelje škola Zagrebačke županije.

Kako je tom prilikom istaknuo predsjednik komore, Mirza Šabić, obrtništvo u Hrvatskoj ima svijetlu budućnost, a kada su u pitanju Grad Zagreb i Zagrebačka županija, bilježi značajan porast.

“Nakon osam godina prvi put smo prešli 20 tisuća članova, a u zadnjih dvije godine porasli smo za više od dvije tisuće. Nadamo se da ćemo do kraja godine imati više od 22 tisuće kolega. Otvaramo prvi craft shop u Hrvatskoj, ovdje u našim prostorijama, u kojem će naše kolege s područja grada i županije moći prezentirati i prodavati svoje proizvode“, rekao je Šabić.

“Za 2019. godinu u gradskom proračunu je predviđeno 55 milijuna kuna za poticanje poduzetništva i obrta. Čestitam našim partnerima i prijateljima ovaj dan, jer Zagreb se razvijao zajedno sa svojim obrtnicima i obrtnici zajedno s njim, razvijajući održivo, konkurentnije i bolje društvo“, istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić.

Na sjednici su dodijeljene nagrade i priznanja istaknutim obrtnicima i pojedincima te institucijama zaslužnim za razvoj obrtništva u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Zlatnu statuu osvojili su Zdenko Šember iz Udruženja obrtnika Jastrebarsko i Rudolf Puntarić iz Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Zlatna plaketa pripala je Spomenki Fabijančić iz Udruženja obrtnika Grada Zagreba, Mirku Mađarčeviću iz Udruženja obrtnika Sesvete, Miroslavu Stančeriću iz Udruženja obrtnika Dugo Selo i Miljenku Trkešu iz Udruženja obrtnika Samobor.

Prema riječima gradonačelnika Svete Nedelje, Darija Zurovca, dobitnika priznanja Zlatni krug, ovo priznanje zaista puno znači, budući da dolazi od vrijednih obrtnika.

“Ukidanjem nameta i svim ostalim aktivnostima koje su u našoj ingerenciji, kao političari trudimo se obrtnicima olakšati poslovanje i opterećivati ih što manje, kako bi mogli što više i bolje raditi“, poručio je Zurovec. Podsjetimo, upravo je Sveta Nedjelja ukinula prirez od šest posto na potrošnju u ugostiteljstvu i komunalnu naknadu za hotele, kampove i apartmanska naselja. Gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian, također je dobitnik priznanja Zlatni krug,

Uz Zurovca i Paniana, Zlatni krug su dobili Grad Zagreb, Zagrebačka županija, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić, voditeljica ureda za poduzetništvo Grada Velike Gorice, OŠ dr. Ivana Merza, OŠ Augusta Augustinčića te Srednja elektrostrojarska obrtnička škola.

U okviru svečanosti potpisana je Povelja prijateljstva i suradnje s Območnom obrtno-podjetniškom zbornicom Krško, dugogodišnjim poslovnim partnerom.

Komentiraj