FOTO: Superseniori akcijom na Britancu proslavili Međunarodni dan starijih osoba

Goran Ternjej

Idiličan, topao i sunčan dan privukao je mnoštvo građana na sajam antikviteta na Britanskom trgu, popularno zvan i Mali plac. No, on je ove nedjelje zasjao u nešto drugačijem ruhu.

Naime, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se tradicionalno obilježava 1. listopada, posjetitelji su na posebnom štandu u sklopu sajma imali prilike sudjelovati u akciji za podizanje kvalitete života starijih osoba.

U zamjenu za donaciju u fond SUPERSENIORI, mogli su odabrati vintage predmete i antikvitete koje su pripremili korisnici Senior centra Zaklade Zajednički put, a cjelokupni prihod namijenjen je udrugama koje svojim aktivnostima poboljšavaju uključenost starijih osoba u društvo.

Štand SUPERSENIORA među prvima su posjetili gradonačelnik Milan Bandić i Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom sa suradnicima. Ovu hvalevrijednu akciju svojim su dolaskom ali i donacijama podržala i brojna poznata lica. Dio je to nacionalne kampanje ‘Punjač za seniore’ s popularnim glumcem Jankom Popovićem Volarićem u glavnoj ulozi, a uz njega je na sajam su stigli i Antonija Blaće, Bojana Gregorić Vejzović, Mila Elegović, Nada Rocco, Senka Bulić, Rene Medveščak, Slavko Sobin, Loredana Bahorić i brojni drugi.

Kampanja ‘Punjač za seniore’ dio je programa SUPERSENIORI, kojem je cilj prikupiti sredstva za podizanje kvalitete života starijih osoba te njihovo uključivanje u zajednicu.

Program drugu godinu za redom provodi Zaklada Zajednički put u suradnji sa Zakladom Slagalica, a sudjelovati mogu svi građani, doniranjem putem platforme www.doniraj.org i to do 25. listopada.

Sve o kampanji saznajte na https://www.doniraj.org/punjac-za-seniore-7 te na službenoj stranici projekta www.superseniori.hr.

Komentiraj