Neven Jurjak

FOTO: Stingu u Puli uručen Porin za posebna dostignuća u glazbi

Vedro nebo iznad najljepše hrvatske pozornice i vojska obožavatelja koja se satima prije početka najiščekivanijeg ljetnog koncerta okupila ispred pulskog amfiteatra, bila su znak da se sprema još jedna noć za pamćenje.

Sting se vratio u Pulu nakon punih sedamnaest godina, a noć prepuna emocija, ovacija i hitova koji su ispisali svjetsku glazbenu povijest, samo su djelić nezaboravnog spektakla koji je obilježio koncertnu sezonu 2017. godine.

Domaća grupa ‘Buđenje’ je prva izašla na veliku pozornicu točno u 20 sati, a svojim su pjesmama, uključujući i veliki ljetni hit ‘Samo ti, samo ja’, ugrijali publiku za dolazak sljedećeg izvođača.

Joe Sumner, sin zvijezde večeri, premijerno je predstavio svoje pjesme pred domaćom publikom, a nakon polusatnog nastupa Joe se pridružio i očevom bendu.

“Dobra večer, Pula!“, Sting je na hrvatskom pozdravio tisuće obožavatelja, a potom otvorio koncert hitom ‘Synchronicity 2’ njegove bivše grupe Police iz 1983. godine. Na set listi svjetske turneje 57th & 9th našlo se pet pjesama s novog albuma, nekoliko obrada poput ‘Ashes To Ashes’ Davida Bowieja, ali i dobro poznatih hitova kao što su ‘Englishman in New York’, ‘Desert Rose’ i ‘Roxanne’ kojom je zatvorio službeni dio koncerta.

Nakon višeminutnih ovacija i gromoglasnog pljeska, Sting se vratio te odsvirao još nekoliko mega hitova, a pulsku pozornicu napustio je nakon emotivne izvedbe pjesme ‘Fragile’ koju su u glas pjevali brojni poklonici ovog istinskog umjetnika.

Kako je i najavljeno, Stinga je u Puli dočekalo i veliko iznenađenje. Uoči njegovog nastupa Predsjednik Upravnog odbora Porina, Neven Frangeš, uručio mu je Porina za posebna dostignuća u glazbi. Prepoznatljiva statueta izrađena od bračkog kamena oduševila je britanskog umjetnika, a poklon su mu uručili i gradonačelnik Pule, Boris Miletić te Darko Bakić, frontmen grupe Buđenje.

Turneja 57th & 9th započela je početkom veljače, a nakon nastupa na odabranim ljetnim festivalima, početkom rujna vraća se u Sjevernu Ameriku.

Ekskluzivni koncert u Hrvatskoj privukao je posjetitelje iz čak 36 zemalja svijeta kao što su Italija, Poljska, Nizozemska, Austrija, Švedska, Mađarska i Švicarska.

Komentiraj