FOTO: STIGLA NAM CIKLONA OTO Sljeme već pod snježnim pokrivačem, pada i na Platku i Učkoj

Borna Filic/PIXSELL

Meteorolozi već dugo najavaljuju promjenu vremena. Stabilno i sušno razdoblje s iznadprosječnim temperaturama trajalo je dosta dugo, a sada nam je stigla ciklona Oto, piše Crometeo.

Frontalni poremećaj zahvatio je sjeverozapadne i zapadne krajeve unutrašnjosti, pa je u višim predjelima kiša već prešla u snijeg.

Tijekom noći u dijelovima Gorskog kotara pala je obilna kiša. DHMZ je izvijestio kako je u Crnom Lugu na Risnjaku do 8 sati u subotu izmjereno 60 litara kiše, u Delnicama 19, dok je u sjeverozapadnim i sjevernim krajevima unutrašnjosti palo od 10 do 16 litara kiše.

Sljeme je jutros, nakon dugog razdoblja izuzetno lijepog vremena prekrio snježni pokrivač. Snijeg je počeo padati i na Platku i Učki.

HAK je proglasio zimske uvjete zbog razmočenog snijega na kolnicima na: dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva (kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama isključuju se iz prometa na čvoru Kikovica, odnosno na odmorištu Vukova Gorica) te DC3 Zdihovo-Rijeka, DC23 Žuta Lokva-Senj, DC42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljubošina, DC203 GP Brod na Kupi-Delnice, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika.

Meteorolozi najavljuju kako će navečer i u noći sa subote na nedjelju biti susnježice ili mokrog snijega i u nižim područjima, osobito u Posavini, Banovini i na Kordunu. U nedjelju u Gorskom Kotaru i Lici može pasti i više od 30 centimetara snijega. U ostatku Hrvatske biti će slabih oborina, a vrijeme bi se poslijepodne trebalo smiriti.

Komentiraj