Cropix

FOTO: Specijalna bolnica Gornja Bistra primila vrijednu donaciju

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra primila je vrijednu  donaciju vrijednu kojom je jedna od njezinih soba opremljena s pet novih kreveta i devet antidekubitalnih madraca najnovije tehnologije prilagođenih skrbi za najteže bolesnike.

“Većina djece o kojoj skrbimo u našoj bolnici cijeli dan provodi u krevetu. Razlog tome je nemogućnost samostalnog kretanja, različite kontrakture tijela, ali i bolesti radi kojih djeca ne smiju napuštati sobu, u slučaju da zbog otežanog disanja koriste respirator ili dodatni kisik. Novi kreveti s antidekubitalnim madracima pacijentima omogućuju ugodniji položaj tijela, umanjuju mogućnost nastanka otvorenih rana koje su česte kod ležećih pacijenata te pružaju najviši stupanj zaštite. Zahvalni smo što im uz pomoć ovakvih donacija barem malo možemo olakšati teško zdravstveno stanje i pružiti im najbolju moguću skrb“, izjavio je Ivan Šoštarčić, zamjenik ravnatelja bolnice.

Iako su većina, djeca nisu jedini pacijenti ove specijalne bolnice, koja brine o 104 kronično bolesna pacijenta u dobi od 3 mjeseca do 46 godina iz cijele Hrvatske. O većini roditelji i članovi obitelji ne mogu brinuti kod kuće, a velik dio ih je i potpuno napušten od obitelji. Jedina je to ustanova u našoj zemlji koja tim najtežim pacijentima pruža potrebnu liječničku skrb 24 sata dnevno, stoga su potrebe bolnice za donacijama stalne. Prepoznala je to i tvrtka B2 Kapital koja je osigurala vrijednu donaciju.

“Kao društveno odgovorna tvrtka smatramo našom obvezom da i na ovaj način pomognemo u rješavanju nekih od problema u zajednici. Briga koju zaposlenici, liječnici i svo osoblje ove bolnice iskazuju prema pacijentima i napori koje ulažu u to da im maksimalno olakšaju teške životne okolnosti i borbu s bolešću vrijedna je divljenja. Drago nam je da smo na ovaj način podržali njihova nastojanja i pomogli im da poboljšaju uvjete i dodatno podignu razinu njege i skrbi za pacijente bolnice“, izjavila je Tanja Miljanić Presečki, predsjednica Uprave B2 Kapitala.

Osoblje Specijalne bolnice Gornja Bistra redovito poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu. Najveću potrebu imaju za medicinskim pomagalima, dijagnostičkim uređajima i svakodnevnim potrošnim materijalom za njegu bolesnika. Kad potrošni materijal nisu u mogućnosti osigurati iz donacija, primorani su ih kupiti, čime smanjuju sredstva za nabavu skupe medicinske opreme i uređaja.

Potencijalni donatori popis potrepština mogu pronaći na internetskoj stranici bolnice: www.bolnica-bistra.hr/sto-nam-je-najpotrebnije

Komentiraj