Grad Samobor

FOTO: Obucite najbolje maske i zabavite se u Gradu Samoboru

Sve do 28. veljače Grad Samobor postaje tzv. Fašnička republika, očekuje vas prava rapsodija maskiranih likova i nezaboravnih doživljaja.

Princ, Sudec, Sraka i Fiškal su spremni za još jedan Samoborski fašnik. Jeste li vi spremni za zatvaranje 191. izdanja jednog od najboljih i najraskošnijih fašnika u Republici Hrvatskoj?

samoborski-fasnik

Ulice Grad Samobora opet su preplavile raskošne maske, fašničke skupine, mnogobrojni gosti i znatiželjni turisti koji ni ove godine nisu željeli propustiti vrhunsku zabavu. Samobor nastavlja tradiciju u kojoj vlast pripada maskama i koja od 1827. godine u grad donose posebnu živost i prepoznatljivost.

samoborski-fasnik_4

“Kao i prethodnih godina pripremamo centralni program na Trgu kralja Tomislava u glavnim ulogama sa Srakom, Princom, Fiškalom i Sucem, ali i velikom dječjom povorkom u kojoj će sudjelovati više od 2 500 djece, velikom maskiranom povorkom mjesnih odbora, bogatim sadržajem koji će upotpuniti cjelokupni program i u svakome od posjetitelja Samoborskog fašnika pronaći mjesto do smijeha i zabave. Također, potrudili smo se i ove godine osigurati besplatne koncerte poznatih glazbenih izvođača na glavnoj pozornici, a bogat program očekuje nas i u fašničkom šatoru”, rekla je nedavno direktorica Turističke zajednice grada Samobora, Martina Paladina.

samoborski-fasnik_1

Ovogodišnji Samoborski fašnik svoj vizualni identitet temelji na trenutnim aktivnostima u društvu, čuvajući tradiciju i vješto balansirajući između zbilje i satire te stvarajući prepoznatljive događaje i doživljaje za ove fašničke dane. Ne kaže se bez razloga: “Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!”

Vjerujući u svoju tradiciju, ali i one koji dolaze, posebna pažnja posvetila se najmlađima, koji će, kao i prethodnih godina dodatnu zabavu imali na pozornici smještenoj na Trgu Matice Hrvatske, gdje svoje umijeće prikazuju ulični zabavljači, mađioničari, dramske grupe, ali i drugi umjetnici kojima su djeca najvjernija publika.

Fašnička putovnica – vraća se na velika vrata u Grad Samobor uz još niz iznenađenja, bogat program i nezaboravnu zabavu.

Vrijeme je da stavite svoje najbolje maske. Vidimo se u Gradu Samoboru!

samoborski-fasnik_2

samoborski-fasnik_3

samoborski-fasnik_vizual

Komentiraj