FOTO: Sajam investicija REXPO posvećen ulaganjima, hotelijerstvu i urbanizmu

REXPO

Ovogodišnji ‘Međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO’ će se održati 27. i 28. studenog u City Plazi u Zagrebu, a među više od 1 500 posjetitelja naći će se domaći i strani ulagači koji će razgovarati o najznačajnijim projektima u regiji, pri čemu je najistaknutiji i najveći gradnja Pelješkog mosta koji će realizirati kineska kompanija China Road and Bridge Corporation.

Bit će govora i o stranim investicijama, gospodarskoj diplomaciji, energetici, obnovi zapostavljenih megaobjekata u zemlji, ulaganju u sportsku infrastrukturu te razvoj hotelskih projekata i turističkih destinacija.

Na panelu ‘Balkan silk road – je li Pelješki most prvi prodor Kineza u EU?’ između ostalih će govoriti i Mario Rendulić, predsjednik CSEBA-e te Aleksandar Žurić, predsjednik uprave crnogorskog Monteputa. Ovogodišnji REXPO dobrim dijelom bit će posvećen i gradovima koji u skoroj budućnosti smjeraju ostvarivanje velikih investicijskih projekata kako bi povećali kvalitetu življenja, ali i kako bi dodatno oplemenili turističku ponudu u svojim gradovima.

Na panelu ‘Kako investicijski projekti postaju turističke atrakcije u gradovima’ o tim velikim projektima govorit će gradonačelnik sv. Ivana Zeline, Hrvoje Košćec, najmlađi načelnik u povijesti općine Bar, Dušan Raičević te čelna osoba projekta Žičara Učka, Mladen Blažević.

Panel ‘Novi investitori u pohodu na stare prilike. Ili obrnuto?’ održat će se pod pokroviteljsvom Colliers Internationala, a osim stranih investitora, govorit će i Antonio Garcia, konzultatnt iz Brussels Business Support Agency pri belgijskoj ambasadi, Hubert Kosler, predsjednik i izvršni direktor tvrtke YASKAWA Europe Robotics te Bernhard Melischnig, izvršni direktor EOS Matrixa Hrvatska.

Cijeli drugi dan ovogodišnjeg, sedmog po redu sajma posvećen je isključivo HTL-u, odnosno temama iz segmenta hotela, turizma i razonode, a jedna od najzanimljivijih tema, posebice za tijela lokalne i regionalne samouprave te turističku administraciju, bavit će se sustavnim razvojem turističkih destinacija i turističkim masterplanovima. U sklopu panela ‘Kako stvoriti uspješne turističke destinacije’ domaći i strani eksperti sagledat će širu turističku sliku izvan okvira resorta, hotelskih objekata i nekretnina te definirati ključne čimbenike učinkovitog razvoja destinacije.

U sklopu okruglog stola ‘Pogled investitora s Mediterana – detaljan uvid u širu sliku’ razgovarat će se o tome tko su glavni kupci nekretnina na Sredozemlju, koliko je investitorima bitna infrastruktura, a koliko gostoljubivost te jesu li brendirane rezidencije ultimativna potvrda elitnog statusa. Upravo je Crvena Luka kraj Biograda zanimljiv turistički projekt koji je privukao pozornost stranih ulagača.

Već tradicionalno, bit će dodijeljena i prestižna nagrada REXPO Best New Hotel Award za koju će se boriti tri finalista s dugog popisa svih novih hotela (ili velikih obnova) koji su u posljednjih 12 mjeseci otvorili svoja vrata u jadranskoj regiji. Svi finalisti izabrani od strane stručnog žirija predstavit će svoj hotel na glavnoj pozornici tijekom REXPO HTL Daya, a pobjednik će biti proglašen na svečanosti zatvaranja.

Komentiraj