FOTO: Raskošna gurmanska jesen u Zinfandel’s restoranu uz novi à la carte menu

Autor:

Promo

Najavljujemo novu profinjenu jesensku selekciju delicija restorana Zinfandel’s.

Inspirirana raskošnim plodovima jeseni te novim modernim gurmanskim konceptima, talentirana i šarmantna šefica kuhinje hotela Esplanade, Ana Grgić, kreirala je za ovu sezonu novu dozu umjetnosti na tanjuru.

Kokice od amaranta, nježne tripice od bakalara, juha od čičoka, domaći rezanci od tartufa, kora od hrena i vinove loze, cikla u desertu – inovativni koncepti kombiniranja namirnica s naglaskom na izvorni okus i vizualno atraktivni izgled jela na tanjuru obilježja su novog sezonskog Zinfandel’s jelovnika.

Prepoznatljiv po otmjenom ugođaju, fine dining ponudi, bezvremenskoj Oleander terasi te šarmantnoj usluzi, restoran Zinfandel’s i ove je jeseni najfinija oaza za Zagrepčane i goste koji štuju gastronomsku virtuoznost i kreativnost.

Osim selekcije novih autorskih jela, na jelovniku se nalazi i ekskluzivni Beluga kavijar te nezaobilazni klasici – tradicionalna jela i dugogodišnji specijaliteti restorana, kao i pomno kreirani tasting jelovnici i bezglutenska jela te osvježeni izbor flambé jela.

Jesenski jelovnik zaokružuje i nova vinska karta s pažljivo odabranim izborom vrhunskih hrvatskih i inozemnih vina. Uz nenadmašan izbor inspirativnih delicija, profesionalnu uslugu i otmjeni ambijent, Zinfandel’s nastavlja graditi tradiciju superiornog gastronomskog odredišta u srcu Zagreba.

Slasne i inovativne delicije novog à la carte jelovnika

Inspirirana toplim notama jeseni, predjela novog à la carte jelovnika predstavljaju blagodati Jadranskoga mora, kao i najbolje od kopnenih delicija, uz zadržavanje izvornih okusa i snažan vizualni identitet svakog jela. Selekcija tako započinje aromatičnim jelom koje spaja omiljene jesenske plodove u slasnu jesensku priču – nježni mousse od vrganja poslužen uz carpaccio od gljiva, lješnjake i smrčke uz tuille od maslaca oduševit će kako izgledom tako i okusom. Slijed se nastavlja inovativnom prezentacijom dimljene sabljarke u kombinaciji s prokulicama, limetom i kremom od žute repe, dok osvježenje donosi hrskava salata poslužena uz paški sir i suhe smokve. U poigravanju slatko-slanim okusima Ana s lakoćom postiže neodoljive spojeve poput jela od školjki sv. Jakova s toplom kremom od domaćeg maslinovog ulja s vongolama i marakujom. Sklad okusa donosi poširani hlap u maslacu od naranče uz karameliziranu kremu od pastrnjaka, slatki sezam i hrskavu salatu. Ukusni škamp s blokom od špinata poslužen uz pjenu od rogača i kokice od amaranta – zdravu žitaricu bogatih nutritivnih vrijednosti koja se koristi od vremena slavnih Asteka, podižu ovo jelo na novu razinu. Jedan on 100 najboljih rižota po izboru prestižnog Risso Gallo vodiča u novom je jelovniku dobio jesensku inačicu – spoj začinskog bilja, praha od maslina i nježnih rajčica preplavit će ukusne pupoljke i oduševiti kremastom teksturom. Intenzitet i snaga jesenskih okusa najbolje dolazi do izražaja u rezancima od istarskih tartufa koje chefovi Zinfandel’sa sami pripremaju koristeći samo najbolje svježe sastojke poslužene uz aromatičnu kremu od guščje jetre i ukusne kestene. Tripice od bakalara pripremljene sa šafranom, pečenim porilukom i hrskavom kožom od bakalara pravo su otkriće koje vrijedi isprobati. Selekcija juha ove sezone donosi fini consommé od ljekovitih čičoka s kapelungama i finim hrskavim algama, dok prava zelena rapsodija okusa dolazi u obliku baršunaste juhe od špinata s jabukama i aromatičnim stilton sirom – tradicionalnom poslasticom svečanih obroka u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Glavna jela donose pravi gurmanski doživljaj u originalnim autorskim jelima u kojima glavnu ulogu imaju svježa riba i meso u kombinaciji sa začinima, sezonskim povrćem i posebnim kreativnim dodacima koji rezultiraju fantastičnim okusima. Izbor započinje okusima mora uz delikatnu pečenu hobotnicu u kombinaciji s crnom kvinojom i gustom kremom od brokule, a nastavlja se divljim brancinom posluženim uz finu kremu od prepeličjih jaja, prah od ljutike i nježnu pečenu blitvu. Pomalo zaboravljeni pagar posebno dolazi izražaja uz bob, komorač i fini umak od bijelog vina s ikrom pastrve. Još jedna delikatesa jesenskog jelovnika je karamelizirani confit od goluba poslužen uz pečenu mladu ciklu i osvježavajuću kombinaciju višanja te sok od rabarbare. Anina usavršena izvedba telećeg filea u kori od hrena i vinove loze uz aromu borovnice i artičoke oduševljava kreativnom interpretacijom, dok juneći file s kremom od delikatnih lisičarki uz gel od luka i ukiseljene lučice savršeno upotpunjuje slasnu priču o glavnim jelima restorana Zinfandel’s.

Uz nezaobilazne klasike poput domaćih i ručno rađenih Esplanade štrukli zapečenih u finom vrhnju, brancina pečenog u soli i kremastih fuža s tartufima koje inozemni gosti posebno cijene, na novom à la carte jelovniku Zinfandel’sa nalazi se i Siberian classic te ekskluzivni Beluga kavijar posluženi s vrhnjem, začinskim biljem i blinima, toplom ruskom verzijom finih palačinki. Ono što posebno oduševljava je scenski performans u kojem osoblje pred stolom gosta priprema vrhunski tatarski biftek.

Desertnim jelovnikom Zinfandel’sa vladaju primamljivi kreativni spojevi. Izbor finih slastica koje priprema Ana uz tim vrsnih slastičara šećer su na kraju slatke priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel’s. Ledeni sorbet od divljeg šipka s ušećerenim šipkom i finim crumbleom od crnog sezama, potom kremasti francuski klasik ’tisuću slojeva’ – fini mille feuille uz dodatak lješnjaka, čokolade i slasnu karamelu – prokušana su kombinacija koja uvijek iznova osvaja. Osvježenje nakon à la carte izbora jela pružit će desert od citrusa poslužen uz nježnu kremu od limuna te marmeladu od citrusa s aromatičnim dodatkom bosiljka. Biskvit s finim domaćim sladoledom od jogurta uz delikatnu bijelu čokoladu i neobičnu kremu od cikle iznenađuje kombinacijom koju svakako valja isprobati.

Tasting, gluten free i flambé jelovnici

Za one koji žele isprobati ponešto od svega i doživjeti savršeno spojene okuse i nezaboravno gurmansko iskustvo, Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova jela.

Za goste koji su na bezglutenskom režimu prehrane restoran Zinfandel’su nudi izbor od tri i pet sljedova slasnih bezglutenskih jela certificiranih prvim Bosk gluten-free certifikatom u Hrvatskoj. Fini domaći ručno rađeni ravioli punjenim skutom i tartufima s nježnom kremom od špinata, slasni janjeći kotlet s prahom od pistacija uz kremu od boba, hrskavi falafel od slanutka s kvinojom i avokadom, poširani file lista s umakom od citrusa, fini crème brûlée od manga s laganom pjenom od kokosa i vanilije, samo su dio slasne gluten-free priče.

Atraktivna vatrena priprema jela pred stolom gosta iz jesenskog flambé menua ovaj put uključuje flambirani file jelena u Porto-ras el hanout umaku uz kremu od pečene cikle, neodoljive flambirane repove crvenih kozica sa šafranom i Pernod Ricardom, slasnu guščju jetru u umaku od naranče i konjaka s chatneyem od jabuke i briošem te za desert klasik – Suzette palačinke u umaku od naranče s domaćim sladoledom od vanilije.

Nova vinska karta

Nezaboravno iskustvo objedovanja upotpunjuje nova karta vrhunskih vina i šampanjca iz Hrvatske i svijeta. Šarmantni prvi hrvatski sommelier Ivan Šneler i sam očaran vinima, pažljivo će za goste predložiti ona koja najbolje odgovaraju odabranim jelima. Na novoj vinskoj karti posebno se izdvajaju eno blaga Petrus Gran Vin, Pomerol te Château Haut-Brion 1er Cru Classé, Pessac-Léognan.

Kako bi se gostima olakšao odabir jela na jelovniku restorana posebno su obilježena jela koja mogu biti gluten free, vege i halal, ovisno o alergijama i režimu prehrane. Uz to restoran gostima nudi superbrzi Internet, Press reader hot zonu uz besplatno preuzimanje i listanje više od 4000 domaćih i stranih novina i časopisa te jedinstvene jelovnike na iPad uređajima s vjernim fotografijama jela.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.