TZ Lopar

FOTO: Rajska plaža na jedan dan postaje Copacabana

Rajska plaža u Loparu na Rabu neodoljivo podsjeća na brazilsku Copacabanu stoga ne čudi da je upravo ona, već 7. godinu za redom, domaćin festivala sambe, na kojem kostimirane samba skupine svojim plesovima, svirkom i vrućim samba ritmovima oduševljavaju brojne turiste i domaće posjetitelje.

Plesači sambe iz cijelog svijeta dolaze u Lopar kako bi pokazali svoje plesno umijeće i raskošne kostime uz poznate latinoameričke ritmove i bogatu gastronomsku ponudu.

Ove godine Samba Paradise Festival održat će se u četvrtak, 19. srpnja 2018., kada će, nakon uvodne samba povorke, na Rajskoj plaži uslijediti čak petosatni samba program.

Svake se godine čuvena Rajska plaža na jednu noć pretvara u Copacabanu tijekom već tradicionalnog loparskog Festivala sambe. Festival okuplja stotinjak kostimiranih sudionika – samba baterije, samba plesačice, capoieriste, zumba plesačice, artiste, plesače s vatrom, s maskotama za djecu, a ovogodišnji sudionici su iz Hrvatske, BiH, Ukrajine, Italije, Mađarske i naravno Brazila. Uvod u Festival je vrlo atraktivna povorka svih sudionika najfrekventnijom loparskom šetnicom i trgom. Nakon toga, u ranim večernjim satima program se seli u prekrasan ambijent Rajske plaže, gdje je smještena bina na kojoj se izmjenjuju samba plesačice, majstori capoeire, zumba plesačice. Festival privuče nekoliko tisuća posjetitelja, a zabava obično traje do ranih jutarnjih sati. A da posjetitelji ne bi bili gladni i žedni brine vrijedno osoblje Imperiala d.d. managed by Valamar, koje za sam Festival priprema posebnu gastro ponudu – jela i pića iz Latinoamerike.

“Obzirom da je Lopar jedinstvena turistička destinacija u Hrvatskoj sa 22 prekrasne pješčane plaže, od kojih je najpoznatija Rajska plaža koja neodoljivo podsjeća na svjetski poznatu, brazilsku Coppacabanu, prije 7 godina odlučili smo se pokrenuti Samba Paradise festival kako bi dodatno promovirali loparske plaže i pijesak. Dašak izvornog brazilskog plesa sambe u Lopar donose brojne samba skupine iz raznih zemalja s kostimiranim sviračima i plesačicama. Odlična glazba s upečatljivom plesnom koreografijom, te vrhunska gastronomska i ugostiteljska ponuda okupljaju na Rajskoj plaži i po nekoliko tisuća posjetitelja pa zabava na pijesku uz veseli ritam sambe potraje i do ranih jutarnjih sati”, objasnio je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

Komentiraj