Cirque du Soleil

FOTO: Publika u Zagrebu pljeskom ispratila show ‘TORUK – The First Flight’ 

Poznata svjetska izvođačka skupina Cirque du Soleil sinoć je u zagrebačkoj Areni priredila nevjerojatan scenski, vizualni i produkcijski spektakl.

Gotovo dva sata publika je uživala u izvedbi ‘TORUK – The First Flight’ i na kraju “plava bića“ nagradila gromoglasnim pljeskom. Pet aviona i 35 kamiona, tim od sto ljudi i 43 izvođača već tri i pol godine putuju po svijetu prenoseći jedinstvenu poruku naroda Na’vi. Neobična plava bića za ovu su predstavu morala naučiti više od dvije tisuće riječi izmišljenog jezika, a morali su savladati i specifične pokrete te zvukove specifične za različite Na’vi klanove.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka svakako je zadivljujuća interpretacija glavne vokalistice čiji je moćni sopran u nekoliko navrata ostavio cijelu Arenu Zagreb bez daha. Nakon posljednje izvedbe u Zagrebu ova će se čudesna zabavljačka trupa zaputiti prema Saudijskoj Arabiji, a potom i prema Barceloni. Ovo je zadnja turneja Cirque du Soleila s predstavom ‘TORUK’. 

Među oduševljenom publikom našla su se poznata lica poput Bojane Gregorić Vejzović koja je stigla u društvu kćeri Zoe, Nataše Janjić, Larise Lipovac Navojec, Damira Kedže, Zsa Zse, Semente Rajhard, Antonije Šole te brojnih drugih.

Komentiraj