FOTO: Promocija zbirke priča autora Ivice Jakšića Čokrića Puke

Bojan Radović

Ovog vikenda u Bolu na Braču promovirana je najnovija knjiga ‘Papafigo, iz špilje u špilju’ multimedijalnog antifašističkog umjetnika, pisca, slikara, skulptora, dramatičara, borca protiv turizma, demokracije i Coca Cole, aktiviste Ivice Jakšića Čokrića Puke, osnivača Multimedijalne putujuće artističke skupine za mentalnu higijenu, fizikalnu terapiju i brzu prehranu ‘ŠUŠUR Bol’, koji redovito sudjeluje u svim akcijama ‘Otoče volim te’.

“Papafigo, iz špilje u špilju’ je cjelina, možda otok, kontinent ili svijet, u svakom slučaju svakodnevica koju prepoznajemo i iščitavamo na različitim razinama. Svijet je to pun živopisnih likova s jedne i došljaka s druge strane koji predstavljaju priču po sebi i teško je reći tko je domaći. Stvarnost nije ono što se stvarno događa, nego i sve ono što bi se moglo dogoditi, a možda još više ono što se ne događa, a moglo je da netko slijedio obećanja, resurse, prioritete… Bez šire društvene stvarnosti Puko kao autor i ne razmišlja niti ne piše, a njegovi asocijativni nizovi u najnovijoj knjizi za moderatora, vezu sa zdravim razumom i poneke neobične reakcije veže junakinja imenovana Danilova baba”, piše u uvodniku zbirke priča u izdanju AGM-a, u biblioteci Hrvatska bilježnica.

O pričama u kojima se Ivica Jakšić Čokrić Puko, poigrava riječima, asocijacijama i intelektualnim sposobnostima čitatelja govorile su Renata Poljak, Sanja Baković i Grozdana Cvitan, dok je veselu promociju popratio koncert Žana Kopača i ‘Ljetnog kina’, kao i performans autorovog brijanja brade i aukcija obrijanih dlaka.

Tom prilikom otvorena je i izložba živopisnih skulptura Ivice Jakšića Puke pod nazivom ‘Najebali moj galebe’.

Komentiraj