Chris Large/FX, Fargo

FOTO: Premijera nove sezone televizijske serije ‘Fargo’

Televizijska serija ‘Fargo’ se vraća, po treći put, s novom istinski pomaknutom krimi pričom.

Na kanalu AMC premijera je zakazana za četvrtak (12.10.) u 22 sata, a u vrhunskoj glumačkoj postavi, uz Ewana McGregora, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead i Davida Thewlisa nastupa i naš Goran Bogdan.

Nova sezona donosi deset epizoda, koje će vas svakog četvrtka ‘prikovati’ uz male ekrane.

Serija ‘Fargo’ nastala je prema kultnom istoimenom filmu braće Cohen iz 1996. godine. Kad je prvotno najavljena, mnogi su bili skeptični, ali autor Noah Hawley je s premijerom prve sezone razoružao kritičare. Uz priznanje publike i struke, kao finalna potvrda uspjeha serije, stigle su dvije nagrade Emmy i dva Zlatna globusa.

Na kanalu AMC sprema se premijera treće, nama posebno zanimljive sezone, naravno zbog uloge Gorana Bogdana.

Radnja se ovoga puta odvija u 2010. godini i prati braću Emmita i Raya Stussyja (za obje uloge zadužen je Ewan McGregor). Emmit, kralj parkirališta Minnesote, sebe smatra utjelovljenjem američke priče o uspjehu, dok je Ray hodajuća nevolja. Ray oduvijek živi u sjeni uspjeha svog malo starijeg brata. On je samo proćelavi policajac koji ne prihvaća baš najbolje karte koje mu je život podijelio i za svaki neuspjeh krivca pronalazi u Emmitu. Njihovo bratsko suparništvo počinje sa sitnim krađama, ali ubrzo dovodi do ubojstva i mafijaških obračuna.

Carrie Coon tumači lik Glorie Burgle, šefice lokalne policijske postaje i friško razvedene majke, koja pokušava razumjeti novi svijet oko sebe, svijet u kojem se ljudi intenzivnije povezuju sa svojim telefonima, nego sa stvarnim osobama.

Mary Elizabeth Winstead glumi lukavu i privlačnu Rayovu djevojku Nikki Swango.

Pravo uzbuđenje u radnju unose David Thewlis kao V. M. Varga i Goran Bogdan kao Yuri Gurka, sumnjivi likovi koji za naizgled uspješan Emmitov posao imaju sasvim druge planove.

https://youtu.be/MDvnUDbUk5c

Komentiraj