FOTO: PREMIJERA AUTORSKOG PROJEKTA ‘MAGIC EVENING’ U kojem trenutku strah postaje paranoja?

Nacional

Premijera autorskog projekta Anice Tomić i Jelene Kovačić ‘Magic Evening’ održat će se u četvrtak, 2. veljače, u Velikoj dvorani Teatra &TD u 20 sati.

Predstava govori o sasvim običnim i dobro situiranim ljudima čiju ugodnu i sigurnu egzistenciju jedne večeri prekida banalni događaj koji će dovesti u pitanje nepodnošljivu lakoću njihove svakodnevnice, postavljajući im pitanje, a čega se to oni zapravo boje.

Sasvim obična večer, dva para u jednom stanu, dobra večera i nekoliko boca alkohola. Puno razgovora o svemu i ničemu: o politici, umjetnosti, krizama, križevima, promašenim ljubavima i Vivaldiju te o vremenu u kojem je sve dozvoljeno, u kojem kriteriji ne postoje, ali postoje oni koji ih uporno postavljaju.

Odjednom se događa jedan sasvim banalan, možda samo slučajan događaj koji će ih zaustaviti, koji će samo na trenutak prekinuti tu magičnu večer. Banalan događaj koji će postaviti možda sasvim banalno pitanje: čega se bojite? Banalan događaj koji se ipak neće zaustaviti samo na tom pitanju, nego će inzistirati i neprestano postavljati nova.

Kamo vas sve mogu odvesti vaši strahovi? U kojem trenutku strah postaje paranoja? U kojem trenutku više ne može razlučiti što je istina, a što iluzija? Ili je ipak sve istina i više nigdje nismo sigurni? Čak ni u jednom stanu, jedne večeri uz dobru večeru i nekoliko boca alkohola.

Osim redateljice Anice Tomić, koja je ujedno i kostimografkinja i scenografkinja, te dramaturginje Jelene Kovačić, u predstavi sudjeluju Nenad Kovačić koji je radio glazbu, autor crteža na plakatu je Marko Petrić, a u predstavi igraju Ivana Krizmanić, Nataša Kopeč, Marko Makovičić i Marko Petrić.

Komentiraj