Zajedničkom akcijom pod nazivom ‘Raširimo krila zajedno’, partneri Henkel i Konzum ove će zime usrećiti članove Udruge Krila, donirati ih i omogućiti terapijsko jahanje djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Udruga Krila ima više od dva desetljeća tradicije, osnovana je kao odgovor na sve veće potrebe za rehabilitacijom osoba s invaliditetom. Udruga je smještena na imanju veličine 45 000 m2 na kojem se nalazi upravna zgrada, staja za konje, spremište, otvoreno i zatvoreno jahalište i terapijska staza. Terapija uz pomoć konja priznata je i dokazana metoda pomaganja djeci s teškoćama u razvoju, da razviju i poboljšaju svoje vještine, kao i opće fizičko i mentalno zdravlje.

Osim rada s djecom, udruga promovira vrijednosti volonterskog rada kroz implementaciju programa te etički odnosa prema konjima, odnosno životinjama općenito.

“Mislim da na bolji i ljepši način nismo mogli završiti 2018. godinu. Uopće ne sumnjamo u uspješnost akcije i naše suradnje s Henkelom i Konzumom te vam u ime svih naših članova mogu samo reći “veliko hvala“. Provođenje terapija i aktivnosti pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju sad će biti još veselije“, rekao je Saša Tuksar, predsjednik Udruge.

Akcija ‘Raširimo krila zajedno’ će trajati do kraja prosinca, a sudjelovati mogu svi kupci Persil, Silan i Somat proizvoda u Konzum prodavaonicama.

Nakon završetka akcije, Udruga Krila primit će donaciju, koja će im pomoći u nastojanjima da što većem broju djece i osoba s invaliditetom omogući sudjelovanje u programima terapijskog jahanja.

Komentiraj