FOTO: Poznati na premijeri filma o modnom geniju

Bojan Zibar

Brojni dizajneri, modni urednici, manekenke i obožavatelji genija Alexandera McQueena premijerno su mogli pogledati film o kojem se govori već mjesecima.

Josipa Lisac, Đurđa Tedeschi, Branka Krstulović, Aleksandra Dojčinović, Matija Vuica, Iva Radić, Đurđica Vorkapić, Aleksandar Šekuljica, Loredana Bahorić, Tihana Harapin Zalepugin, Zvončica Vucković, Kristina Bradač, Ivica Klarić, Martina Čičko Karapetrić, Kristina Burja i mnogi drugi su bili oduševljeni filmom ‘McQueen’ prikazanim u kinu Kaptol Boutique Cinema.

“…Fascinantno…“, “…Snažno, emotivno…“, “Baš kao što je bio i on“. “Jedinstveno. Vrijedi pogledati….“ neki su od komentara koji su se mogli čuti nakon projekcije.

Redatelji Ian Bonhôte i Peter Ettedgui zabilježili su život i djelo jedinstvenog talenta, prateći njegovu osobnost, prateći ga u osvajanju svijeta mode. Od svog naukovanja u školi Savile Row za krojače, gdje je pokazao nadnaravnu vještinu rezanja uzoraka i krojenja, do svoje smrti u 40. godini, film prekida pravila dokumentarnog pripovijedanja mozaikom fragmenata snimljenih u različitim stilovima. Intimni intervjui jedan-na-jedan s obitelji, prijateljima i kolegama te snimke njegovih slavnih modnih vizija, otkrivaju neusporediv kreativni talent koji je svojim revolucionarnim dizajnom odjeće i do tada nikad viđenim revijama izrazio svoje fantazije i ambicije.

Komentiraj