Danijel Galić za Studio Marcela

FOTO: Poznati hrvatski glumci otkrili na što su spremni pristati kad je u pitanju uloga

Dolaskom jeseni poznate hrvatske kazališne, filmske i televizijske glumice Ana Vilenica, Kristina Krepela i Ana Begić te njihove kolege Slavko Sobin, Dušan Bućan i Davor Garić zatrpani su ponudama za nove uloge.

Svaka nova uloga donosi različit karakter, ali i styling na koji se moraju priviknuti pa smo ih na snimanju nove jesenske kampanje lanca frizerskih salona Studia Marcela pitali što su sve spremni učiniti za ulogu.

Direktorica Studia Marcela, Jadranka Pezo, ovaj je put stavila pred njih ideju wet looka idealnog mokrog stajlinga za kišne jesenske dane koji su pred nama.

Naše glumačke zvijezde prihvatile su zadane uloge i predstavile nove trendove za kosu.

No, na kakve su ‘fizičke’ promjene spremni pristati kad je njihov posao u pitanju?

Slavko Sobin bi za ulogu bi učinio sve, ali u kontroliranim uvjetima.

“Ako će mi bojati kosu neka paze da je ne unište. Ako žele da smršavim ili se udebljam neka mi daju nutricionistu”, rekao je.

Prisjeća se i najinteresantnije promjene izgleda koju je napravio za ulogu.

”Za jedan strani film iz kojega sam na kraju izreza iz dana u dan sam bio blajhan pa vraćan nazad u crno, sve skupa šest puta. Što ne bi bio problem, da nisam izrezan iz filma’, prisjeća se Slavko Sobin.

Slavko Sobin

Dušan Bućan nema nikakav problem s mijenjanjem izgleda za potrebe uloge dok god to služi svrsi.

”Drastične i nerealne promjene samo da bih privukao pažnju publike mi ne padaju na pamet”, odlučno govori.

Transformacija u televizijskom showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’ u Madonnu najdraža i najsmješnija mu je transformacija do sad.

Dušan Bućan

Davor Garić za sebe kaže da je rođen spreman za akciju, tako da u obzir dolaze svakakve transformacije za potrebe snimanja ili neke filmske uloge.

“U tome i leži čar glume, jer ti daje šansu biti što god poželiš, izgledati potpuno drugačije, bez da te itko previše osuđuje. Što izazovnije, to zabavnije! Pa makar to značilo i udebljati se 15-ak kilograma”, kaže.

Neće zaboraviti snimanje serije ‘Ljubav u zaleđu’ u kojoj je glumio nogometaša i imao dugu kosu.

”Kad je snimanje završilo, samo dva dana nakon toga počelo je snimanje serije ‘Urota’ u kojoj sam glumio opasnog operativca specijalca i produkcija je zahtijevala da se obrijem na nulu. Sva sreća da mi ćelava glava dobro stoji,” u šali je prokomentirao Davor Garić koji u posljednje vrijeme i najviše pažnje posvećuje stylingu brade.

Davor Garić

Ženama je promjena imidža zahtjevnija, jer traži i promjene u boji i dužini kose pa se tako prisjećamo i dana kad je Ana Vilenica bila ošišana na kratko. Vizualne promjene za uloge su i razlog zašto se bavi glumom, pogotovo ako je uloga dobra.

”Što se tiče smiješnih anegdota za seriju ‘Dolina sunca’ sam imala neku kratku kosu koja je tek rasla pa je stilistica osmislila da to bude maska za ulogu. No, nekim gospođama je to bilo dobro pa su kod frizera zahtijevale da ih se ošiša poput mene. Osobno mi je najdraža transformacija kad sam poklonila svoju plavu dugu kosu od koje je kasnije napravljena crvenokosa perika u kojoj sam ponovno ja glumila”, otkrila je.

Ana Vilenica

Ana Begić do sad još nije imala neke drastične transformacije.

“U glumačkom poslu moraš biti spreman na sve. Najveća promjena je definitivno bila uloga Romkinje u Brešanovom filmu, kad sam se morala farbati u crno i uloga stare majke od godina u Vučjaku”, rekla je.

Ana Begić

Kristina Krepela sve glumačke odluke bilo da su vezane uz neku fizičku transformaciju ili odabir emotivnih rješenja koja će se koristiti, po njezinom mišljenju itekako moraju biti opravdane i u dogovoru s redateljem.

“Činiti neke stvari radi nekog šoka i iznenađenja ili radi dokazivanja mislim da su apsolutno krive i nepotrebne. Meni najzanimljivija je bila ultra kratka crna perika koju sam nosila na snimanju filma Brune Coppole ‘Three Way Week”, otkrila je Kristina Krepela.

Foto: Danijel Galić za Studio Marcela

Hair/make-up: Studio Marcela

Kristina Krepela

Komentiraj