FOTO: Porcijunkulovo na ulicama Grada Čakovca do 02.08.

facebook.com

Pedesetitreće po redu Porcijunkulovo, sve popularnija manifestacija, ove će se godine u Gradu Čakovcu održati od 28.07. do 02.08.

Brojni posjetitelji iz Hrvatske i susjednih zemalja i ovaj će puta moći uživati u brojnim zabavnim sadržajima u karakterističnom ambijentu tisuća šarenih kišobrana.

“Prošle godine posjetilo nas je preko 230 000 posjetitelja, a Porcijunkulovo je najveća manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj s tristotinjak izlagača. Ove godine očekujemo blizu 300 000 posjetitelja, a sigurni smo da će i broj izlagača nadmašiti prošlogodišnji rekord“, izjavila je Boška Ban Vlahek, direktorica čakovečke Turističke zajednice.

I ove godine možemo očekivati besplatne koncerte najboljih izvođača iz Hrvatske i susjedstva, a najzvučnija imena zasigurno su Halid Bešlić, Prljavo kazalište, Klapa Šufit, Miroslav Škoro, Danijela Martinović i Petar Grašo.

Specifičnost manifestacije su brojni izlagači koji nude autentične suvenire i rukotvorine te prikazuju način izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za naše krajeve. Prezentira se i bogata gastronomska ponuda, s posebnim naglaskom na sjajne međimurske vinare. U ponudu Porcijunkulova spadaju dječje igraonice i radionice te pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifičnih djelatnosti, a svakako treba spomenuti i 18. Međunarodni oldtimer susret ‘Međimurje 2017’.

“Pozivam sve građane Čakovca, Hrvatske i susjednih zemalja na Porcijunkulovo koje svake godine oduševljava stotine tisuća posjetitelja. Ponosan sam da manifestacija uz zabavu nastoji obuhvatiti i socijalni aspekt pa tako organiziramo humanitarnu akciju za pomoć našim najpotrebitijima. I ove ćemo godine organizirati prodaju ‘startarsica’ s motivom manifestacije Porcijunkulovo. Nadam se da će humanitarna akcija kao i prošle godine izazvati neočekivano veliki interes. jer je dvjestotinjak pari ‘startarsica’ rasprodano u samo dva dana.“, naveo je Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca.

Više informacija na http://www.porcijunkulovo.com/.

Komentiraj