FOTO: PODMETNUTA BOMBA U AUTOBUS Hamas: “Ovo je prirodni odgovor na izraelske zločine”

EPA/ATEF SAFADI

Najmanje 21 osoba ozlijeđeno je u eksploziji bombe u autobusu u južnom Jeruzalemu u ponedjeljak. Dvoje ozlijeđenih prevezeno je u bolnicu sa teškim ozljedama nakon eksplozije.

Policijski stručnjaci objavili su kako se bomba nalazila u stražnjem dijelu autobusa. Mnogi od ozlijeđenih nalazili su se u samom autobusu, dok su ostali ozlijeđeni u automobilima koji su vozili u blizini autobusa. Nakon eksplozije vatra je zahvatila još jedan autobus, koji je srećom bio prazan, te jedan osobni automobil.

EPA/ABIR SULTAN
EPA/ABIR SULTAN

Eksplozija se dogodila tijekom poslijepodnevne prometne gužve. Spasilačke ekipe i vatrogasci brzo su maknuli olupine dva autobusa i automobila sa ceste i uspostavili normalan promet.

Izvori iz bolnice Hadassah govore kako je većina žrtava došla s ozljedama uzrokovanih letećim metalom i vijcima. Policijski glasnogovornik rekao je za izraelsku televiziju Channel 2 kako istražitelji još uvijek pokušavaju ustanoviti tko je postavio bombu u autobus. Zanijekao je neka medjska izvješća kako je jedan od teže ozlijeđenih osumnjičeni, kod kojeg nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

EPA/ATEF SAFADI
EPA/ATEF SAFADI

Ovaj se napad dogodio samo nekoliko tjedana nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao kako je smanjenje vala napada tijekom posljednjih šest mjeseci odraz njegove ‘agresivne, odgovorne i sistematske’ politike.

Palestinska militantan skupina Hamas, koja je provela niz sličnih napada u ranim 2000-im godinama, pohvalila je današnji napad nazivajući ga ‘prirodnim odgovorom na izraelske zločine’. Tijekom posljednjih šest mjeseci 29 Izraelaca ubijeno je u valu napada koji su proveli Palestinci ili izraelski Arapi. U istom periodu ubijeno je oko 200 Palestinaca.

Komentiraj