FOTO: Počinje prikazivanje filma ‘Mali’ u kino dvoranama

Kino Europa

Sinoć je u kinu Europa održana zagrebačka premijera filma ‘Mali’ redatelja Antonija Nuića, koja je svojevrsni nastavak jedne od priča iz kultnog omnibusa ‘Sex, piće i krvoproliće’.

U glavnim su ulogama Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš i po prvi put na filmu u ulozi Malog – Vito Dijak, a u filmu otkrivamo što je sve nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru otac spreman učiniti kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom.

Ova kriminalistička drama prožeta crnim humorom je na prošlogodišnjem Pulskom festivalu osvojila Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, Nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan te Zlatnu Arenu za specijalne efekte. Nakon zagrebačke premijere, publiku će 14. veljače u riječkom Art-kinu Croatia pozdraviti ekipa filma, 15. veljače rezerviran je za bjelovarski Kulturni i medijski centar, a 27. veljače premijera uz gostovanje ekipe održat će se u Kinu Samobor.

Domaća publika film može pogledati na redovnom rasporedu svih Cinestar kina, a uskoro i u dvadeset nezavisnih kina u sljedećim gradovima: Otočac, Rijeka, Dubrovnik, Varaždin, Samobor, Čakovec, Bjelovar, Sisak, Split, Slatina, Daruvar, Labin, Kutina, Krk, Pazin, Novska, Ivanec i Rab.

Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po filmovima ‘Sve džaba’ (2006.), ‘Kenjac’ (2009.) i ‘Život je truba’ (2015.) koji su prikazivani i nagrađivani na mnogim međunarodnim festivalima.

Komentiraj