FOTO: Počeo adventski program ‘Božićna bajka by Kaufland’

facebook.com

Ove subote (02.12.) zagrebački Advent uveličalo je i veliko otvorenje programa ‘Božićna bajka by Kaufland’ na kojem nas je i ove godine dočekao snijeg te razne zanimljivosti na lokaciji glavnog zagrebačkog trga. 

Otvorenje je prošlo u veseloj atmosferi uz Nevenu Rendeli i gradonačelnika Milana Bandića koji je i službeno otvorio Božićnu bajku prvim snijegom koji je izazvao poplavu popularnih selfie-ja među posjetiteljima. Na otvorenju su se uz Nevenu Rendeli zabavljali i Hrvoje Šalković, Slaven Lunar Kosanović i Ozren Müller. Otvorenje je privuklo Joea Pandura i Marka Churnchetza, mladog slovenskog pijanista koji je sa sobom doveo i londonskog gitaristu Femija Temowoa, nekadašnjeg suradnika Amy Winehouse te njujorškog kontrabasists Mylesa Slonikera koji surađuje s Nick Caveom.

Posjetitelji su se u sklopu ove bajkovite lokacije odlično zabavili među kućicama s posebnom gastronomskom ponudom, ali i glazbenim nastupom Nika Turković tria, dok će slijedećih nekoliko tjedana moći uživati u božićnim hitovima, jazz, funk, rock i pop standardima te nastupima Swingersa, Kikija Beluhana & Xmas Supaloversa, Alena Đurasa, Matije Cveka, Joe Pandura & Jedi of Retro Xmas Edition, Jingle Brass Banda, Ajngemahtec tria, Trio Decora, Scifidelity Orchestre i najboljih zagrebačkih klupskih DJ-a.

Pravo zadovoljstvo Božićne bajke je i Kronplatz Pre – Après Ski kućica koja je uz “šarf“ gulaša od divljači i kobasice oduševila posjetitelje, koji su se slikali u originalnoj gondoli, posebno dopremljenoj s Kronplatza u Zagreb.

Posjetitelji su kušali bogatu gastronomsku ponudu Sjevera & Juga ili Istriana kućice i njihove vrhunske autohtone proizvode – od tuna burgera i tuna čvaraka pa sve do maneštre sa bobićima, njoka u umaku od boškarina ili istarskih kobasica s tartufima. Sladokusci su se pronašli u interesantnoj ponudi na kućici Slatka bajka, uz tradicionalne fritule spravljene po originalnoj recepturi, waffle, palačinke, palačinke u boji i vrućoj čokoladi.

Posjetitelji mogu uživati i u izradi vlastitog personaliziranog pjenušca na Sibon kućici, a oni koji vole malo ljuću hranu su došli na svoje kod Boogie Jazz Food kućice koja nudi veliki izbor ukusnih hot dogova sa raznim umacima i dodacima kao što su guacamole, cheddar, prženi luk i neizostavne jalapeño papričice pa sve do pravih američkih burgera koji će ići uz pjenušce i domaće rakije napravljene posebno za ovu prigodu.

Ukoliko se još niste susreli s Crvenkapicom i Vukom, u Kauflandovoj kućici na trgu Bana Jelačića imat ćete priliku upoznati ih! Hoćete li popiti kuhano vino s Vukom ili kušati fritule Crvenkapice? Tu odluku u potpunosti prepuštamo Vama. Vjerujte nam – gdje se dobro jede, razlike ne vrijede!

No, nije sve u hrani! Svoje male anđele možete povesti svake subote na dječji program, a ako su bili dobri, možda dobiju i po koji poklon od Djeda Božićnjaka! Za one koji se vole slikati, pripremili smo dva zanimljiva Kaufland photopointa.

Božićna bajka by Kaufland trajat će do 7. siječnja sljedeće godine.

#bozicnabajka2017

Komentiraj