Roko Bahat, Vilim Redza

FOTO: Pet stvari koje čine Mali piknik drugačijim od drugih

Ovogodišnji Mali piknik sve je bliži svome kraju – još samo dva četvrtka, 24. i 31. 08. od 18 do 23 sata, imate priliku uživati u najljepšem pikniku u gradu.

Izdvojili smo pet stvari koje čine ovaj piknik drugačijim od drugih i zbog kojih jednostavno morate svratiti na Mali piknik (barem jednom).

1. Gastro-ponuda lokalnih, organskih i sezonskih namirnica koje stižu ravno iz ruku domaćih OPG-ova

Mali piknik izdvaja se zanimljivim spojem predstavljanja malih, lokalnih proizvođača i kušanja domaćih proizvoda s opuštenim piknik-druženjem. Tako se ovdje mogu degustirati i na dekicu ponijeti brojni fini, zdravi zalogaji kao što su delikatesni kozji i kravlji sirevi, sezonsko voće i povrće, beskvasni kruhovi i peciva, slane i slatke štrudle i pite, namazi i maslaci, zdrave grickalice i vege slastice te nezaobilazna domaća vina, sokovi i smoothiji.

2. Osoban, samoposlužan pristup i koncept bez uobičajenih ugostiteljskih kućica i gotovih obroka

Na ovom pikniku nema unaprijed složenih piknik-košara, kao ni uobičajenih ugostiteljskih kućica. Fokus je upravo na istraživanju i kušanju autohtonih i prirodno uzgojenih hrvatskih proizvoda, kao i na osobnijem pristupu – svatko sam bira i slaže gastro-zalogaje po svom izboru i guštu. Naglašava se važnost usporavanja, kušanja, otkrivanja, biranja i uživanja u okusima. Također, svi su dobrodošli i donijeti svoju hranu sa sobom.

3. Prekrasna lokacija u starogradskoj jezgri

Smještena u samom centru grada, a opet povučena, čak sakrivena od gradske vreve, Vranicanijeva poljana pokazala se kao savršen izbor za ovakav intiman piknik. Također, nalazi se odmah iznad Strossmayerovog šetališta na koje možete prije ili poslije svratiti na dobru dozu Ljeta na Štrosu, koji je pak stepenicama povezan s popularnim Art parkom, tako da u jednoj večeri možete s lakoćom obići čak tri zanimljiva gradska događanja.

4. Netipično uređenje s naglaskom na šarmantne detalje

Ovdje nećete naići na tipično uređen obiteljski piknik – osjećat ćete se više kao da ste došli kod nekoga na vrtno druženje. Drveće uokolo umotano je u lampice, a grane nose bijele lampione i vaze s margaritama. Na livadi su posloženi ručno rađeni tepisi, oku ugodne dekice u nježnim bojama, baršunasti jastuci i fenjeri različitih oblika. Improvizirani stolići i košare služe kao stalci za predivne starinske svjećnjake ili pak svjećnjake izrađene od starih boca šampanjca, a tu je i retro gramofon koji potiho svira zvukove jazza.

5. Atmosfera kakva se rijetko nađe

Šarmantno i romantično ruho, starogradski ambijent i sretni, većinom bosonogi ljudi sigurna su formula za posebnu atmosferu. Vranicanijeva poljana, iako ograničenog kapaciteta, svaki put nekako uspije primiti sve veći broj turista i Zagrepčana koji prepoznaju ljepotu ovog “community” piknika.

***

Mali piknik održava se na zagrebačkom Gornjem gradu (Vranicanijeva poljana) tijekom kolovoza, svakog četvrtka u popodnevno-večernjim satima (18 – 23 h).

U slučaju lošeg vremena, Mali piknik se otkazuje.

Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica grada Zagreba.

Komentiraj